Kadınlarda ter kokusu neden olur?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda ter kokusu neden olur?
  2. Koltuk altı kokusu neyin belirtisi?
  3. Koltuk altı neden kokar?
  4. Koltuk altı neden balık gibi kokar?

Kadınlarda ter kokusu neden olur?

Her iki ter bezinden üretilen sıvının içeriği ve etkileşime girdiği bakteriler, ter kokusunun farklı olmasını sağlar. Genital bölge ve koltuk altında yer alan Apokrin bezlerden salınan ter, yağlı ve amonyak bakımından zengindir; cilt yüzeyindeki bakteriler ile birleştiğinde daha ağır bir ter kokusuna sebep olur.

Koltuk altı kokusu neyin belirtisi?

İnsan vücudunun ana ter bölgeleri kasık bölgesi, ayaklar ve koltuk altıdır. Koltuk altı kokusu kuşkusuz yaz mevsiminde içinden çıkılmaz bir hale dönebilir. Ancak kokunun nedeni her zaman hijyen kaynaklı olmayabilir. Vücut kokusu, diyabet, karaciğer sorunları ve yanlış beslenme sonucu da oluşabilir.

Koltuk altı neden kokar?

Aslında ter bezleri tuz ve sudan oluşan bir sıvı üretir ve genelde bu sıvı kokusuz olur. Ancak koltuk altı gibi bölgelerde cilt üzerinde bulunan bakteriler ter ile beslenir ve bu kötü kokunun temel kaynakları aslında bu bakterilerdir.

Koltuk altı neden balık gibi kokar?

Trimetilaminüri, keskin kokusu olan trimetilamin bileşiğinin vücutta parçalanamaması neticesinde ortaya çıkan bir tablodur. Sıklıkla çürümüş balık kokusuna benzetilir. Bu bozukluğu olan kişilerin idrarında, terlemede ve nefesinde çürüyen balık kokusu ortaya çıkar.