Başına çorap örmek deyiminin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Başına çorap örmek deyiminin anlamı ne?
  2. Başımıza türlü türlü çorap örer ne demek?
  3. Kendi başını yemek ne demek?
  4. Işkembeden atan ne demek?
  5. Başı göğe ermek deyiminin anlamı ne demek?
  6. Iki ayağını bir pabuca sokmak ne demek?
  7. Çizmeyi aşmak atasözünün anlamı nedir?
  8. Başını yesin ne demek?
  9. Birine kafa tutmak ne demek?
  10. Gani gönüllü ne demek?
  11. Başın göğe ersin ne demek?
  12. Ayağını denk al ne demek?
  13. Dünya başına yıkıldı ne demek?
  14. Çizmeyi aşmak atasözü mü deyim mi?
  15. Kaş yapayım derken göz çıkarmak atasözü mü deyim mi?
  16. Gardaş başını yesin ne demek?
  17. Yesin ne demek?
  18. Kafasında yer etmek ne demek?

Başına çorap örmek deyiminin anlamı ne?

[1] Birine, haberi olmadan kötü duruma düşürücü davranışta bulunmak.

Başımıza türlü türlü çorap örer ne demek?

Başımıza türlü türlü çorap örer ne demek? Başına çorap örmek deyiminin anlamı ve açıklaması Bir kimseye, haberi olmadan, kötü duruma sokucu davranışta bulunmak, alt etmek için gizlice plân kurmak. "Onun başına bir çorap örecekler diye korkuyorum."

Kendi başını yemek ne demek?

Bu yazımızda sizlere Başını Yemek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Başını Yemek deyiminin anlamı:Bir kimsenin büyük zarar görmesine ya da ölmesine yol açmak anlamında kullanılan bir deyimdir.

Işkembeden atan ne demek?

İşkembeden atmak deyiminin anlamı:Uydurarak söylemek, tutarı olmayan sözler sarf etmek. ➡İşkembeden atmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ona sakın inanmayın, işkembeden atıyor.

Başı göğe ermek deyiminin anlamı ne demek?

Başı göğe ermek deyimi kişinin beklemediği bir anda mutlu olması şeklinde açıklanabilir. Cümle içinde de bu anlamı ile kullanılmaktadır.

Iki ayağını bir pabuca sokmak ne demek?

[1] Birini çok sıkıştırmak.bir işi çabucak yapıp bitirmesi için kişiyi zora sokmak.

Çizmeyi aşmak atasözünün anlamı nedir?

Çizmeyi aşmanın deyim anlamı: " Bilmediği, aklının ermediği, yetkisi dışında bir işe karışmak" olarak açıkça ifade ediliyor. Bir başka deyişle kişinin bilmediği işe, yetkisi dışındaki konulara karışması.

Başını yesin ne demek?

5. "La gardaş başını yesin!" Oldukça İspanyolca görünen bu cümle, gerçek bir Angaralı yapıya sahiptir. Tam olarak net bir anlamı olmamakla beraber "Hey dostum canını sıkma", "Lütfen bu şekilde konuşarak benim ruh halime zarar verme", "Böyle düşünmen beni çok şaşırttı doğrusu" gibi ifadeler yerine kullanılabilir.

Birine kafa tutmak ne demek?

sert konuşmak, karşı gelmek, birine kafa tutmak, dinelmek.

Gani gönüllü ne demek?

Gani Gönüllü deyiminin anlamı:Cömert, eli bol, vermekten kaçınmayan anlamlarında kullanılmaktadır. Gönlü zengin deyimi ile aynı anlama gelmektedir. Gani, cömert, çokça veren anlamlarına gelen Arapça asıllı bir kelimedir. Cömert insanlar için kullanılan bir deyimdir.

Başın göğe ersin ne demek?

Bir kişinin beklenmedik bir şekilde yaşadığı bir olay nedeniyle çok mutlu olması anlamında kullanılan bir deyimdir. ➡Başı Göğe Ermek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Sınavı geçtiğine göre başın göğe ermiştir. »Yeni bir araba aldığı için başı göğe ermiş.

Ayağını denk al ne demek?

Günlük hayatta sık sık kullandığımız ayağını denk almak deyimi, olası riskleri göz önünde bulundurarak mantık çerçevesinde hareket etmek ve dikkati olmak demektir. Birini belli başlı konularda ikaz etmek için de bu deyim kullanılır.

Dünya başına yıkıldı ne demek?

➡Dünya başına yıkılmak deyiminin anlamı:Dara düşmek, felâkete uğramak, umutlarını yitirmek, çok üzülüp acı çekmek. ➡Dünya başına yıkılmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Trafik kazasında kocasını ve iki çocuğunu kaybeden kadının dünyası başına yıkılmıştı.

Çizmeyi aşmak atasözü mü deyim mi?

DeyimDüzenle [1] Bilmediği işe, yetkisi dışındaki konuya karışmak. Sayfa en son 11.54, 13 Aralık 2020 tarihinde değiştirildi.

Kaş yapayım derken göz çıkarmak atasözü mü deyim mi?

Kaş Yapayım Derken Göz Çıkarmak deyiminin anlamı:İşi düzelteyim, bir iyilik yapayım derken büsbütün bozmak ve büyük bir zarar vermek.

Gardaş başını yesin ne demek?

5. "La gardaş başını yesin!" Oldukça İspanyolca görünen bu cümle, gerçek bir Angaralı yapıya sahiptir. Tam olarak net bir anlamı olmamakla beraber "Hey dostum canını sıkma", "Lütfen bu şekilde konuşarak benim ruh halime zarar verme", "Böyle düşünmen beni çok şaşırttı doğrusu" gibi ifadeler yerine kullanılabilir.

Yesin ne demek?

Güç, güçlü olma.

Kafasında yer etmek ne demek?

[1] Daha önce göremediği bir gerçeği görerek birdenbire ayılmak, doğruyu görmek.