Noktalı virgül nerelerde kullanılıyor?

İçindekiler:

  1. Noktalı virgül nerelerde kullanılıyor?
  2. Ile Edatından sonra virgül konur mu?
  3. Gibi kelimesinden sonra virgül gelir mi?
  4. Sonra dan sonra virgül gelir mi?
  5. Noktalı virgül nerelerde kullanılır 6 sınıf?
  6. Virgül nerelerde neden kullanılır?
  7. Bağlaçlardan sonra virgül konur mu?
  8. Şart kipinden sonra virgül konur mu?

Noktalı virgül nerelerde kullanılıyor?

Noktalı Virgül (;) / Noktalama İşaretleri
  • Öğeleri arasında virgül bulunan sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılır. ...
  • 2. Virgülle ayrılmış örnekleri farklı örneklerden ayırmak için konur. ...
  • 3. Cümle içinde virgüllerle ayrılmış tür veya takımları birbirinden ayırmak için kullanılır.
Daha fazla öğe...•BE

Ile Edatından sonra virgül konur mu?

Edat grupları arasına virgül konmaz. Edatlar, zaten tek başına anlamı olmayan isim soylu sözcüklerdir, edat ile edattan önce kullanılan ismin arasına virgül koyduğunuzda, edatı tek başına bırakmış olursunuz. Bu bakımda edat grupları virgül ya da başka bir noktalama işareti yerine kullanılmaz.

Gibi kelimesinden sonra virgül gelir mi?

TDK'ya göre de ve, gibi, veya, yahut gibi sözcükler bağlaç olarak kullanıldıklarında önce ve sonra virgül kullanılmıyor.

Sonra dan sonra virgül gelir mi?

UYARI: Tekrarlı bağlaçlardan önce ve sonra virgül konmaz: Hem gider hem ağlar. Gerek nesirde gerek nazımda yeni bir söyleyişe ulaşılmıştır. Siz ister inanın ister inanmayın, bir gün bile durmam.

Noktalı virgül nerelerde kullanılır 6 sınıf?

Bir cümlede açıklama yapılacaksa iki nokta, içinde sıralı virgül bulunan cümlelerde de noktalı virgül konulur. Cümle içinde arasözlerin başında-sonunda, satır sonunda yarım kalan sözcükte kısa çizgi; konuşma metinlerinde de uzun çizgi kullanılır.

Virgül nerelerde neden kullanılır?

Cümlelerde, eş görevli sözcükleri ve sözcük gruplarını ayırmak için kullanılır. Eş görevli sözcüklerden kasıt, cümledeki ögelerdir. Örneğin yer bildiren ögeler ya da zaman bildiren ögeler arasına konur. ... Bahsedilen durum, cümle içinde geçerlidir.

Bağlaçlardan sonra virgül konur mu?

TDK'ya göre de ve, gibi, veya, yahut gibi sözcükler bağlaç olarak kullanıldıklarında önce ve sonra virgül kullanılmıyor. Yine TDK kılavuzuna göre metin içinde tekrarlı bağlaçlardan (Hem gider hem ağlar.) ... sonra virgül konmaz.

Şart kipinden sonra virgül konur mu?

Şart cümlelerinde -sa (-se) ekinden sonra virgül konmalı mı konmamalı mı?” konusu, 2005 yılında gündeme gelmiş ve o yıl Türk Dil Kurumunca yayımlanan Yazım Kılavuzu'nda mesele şu uyarıyla açıklanmıştır: “Uyarı: Şart ekinden sonra virgül konmaz.” (36. s.)