Bordo pasaport nedir kimlere verilir?

İçindekiler:

  1. Bordo pasaport nedir kimlere verilir?
  2. Bordo pasaport kaç TL?
  3. Bordo pasaport ile Yeşil pasaport arasındaki fark nedir?
  4. Pasaport renkleri ne anlama gelir?
  5. Bordo pasaport ne ise yarar?
  6. 10 yıllık pasaport ne kadar?
  7. Iş adamlarına hangi pasaport verilir?
  8. Iş için hangi pasaport alınır?
  9. P tipi pasaport nedir?
  10. Bordo pasaport kaç günde gelir?
  11. Türkiyede kaç çeşit pasaport vardır?
  12. 10 yıllık pasaport kaç günde çıkar?
  13. Iş adamları yeşil pasaport nasıl alınır?
  14. Yeşil pasaport kim veriyor?

Bordo pasaport nedir kimlere verilir?

Herhangi bir kanun şartını taşımayan kişilerin, yani standart vatandaş kategorisinde yer alanların alabildiği pasaport türüne Umuma Mahsus ya da Bordo pasaport denilmektedir. Genel olarak herkes tarafından Bordo Pasaport olarak bilinmektedir. Bu adını diğer pasaport türlerinde olduğu gibi kapak renginden almaktadır.

Bordo pasaport kaç TL?

Güncel olarak pasaport defter ücreti ise 180,00 TL dir, yani alacağınız pasaportun süresine göre harç ücreti + 180,00 TL olarak hesaplanır.

Bordo pasaport ile Yeşil pasaport arasındaki fark nedir?

Devlete hizmet eden farklı seviyelerdeki kişilerine makamlarına göre yeşil, gri ya da siyah pasaport veriliyor. ... Bordo pasaport, bunların dışında kalan, tabiri caizse, standart vatandaşa verilen pasaporttur. Eğer yeşil, gri ya da siyah pasaport alma hakkınız yoksa bordo pasaporta başvurmalısınız.

Pasaport renkleri ne anlama gelir?

Yurt dışına seyahat edilmesi için 4 farklı pasaport çeşidi bulunmaktadır. Bunlar Umuma Mahsus (bordo) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaportu, Diplomatik (siyah) pasaporttur. Bu pasaportlar mesleki durum veya statülere göre kullanılmaktadır.

Bordo pasaport ne ise yarar?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. ... Bordo pasaport sahipleri vizesiz gidilebilen yerlere pasaportları ile direkt giriş yapabilirler.

10 yıllık pasaport ne kadar?

Pasaport bedelleri; harç bedeli + defter bedeli şeklinde ödeniyor. 2021 yılı için en düşük 6 aylık olan pasaportun ücreti 407,20 TL'ye yükseldi. En pahalı olan 10 yıllık pasaportu almak isteyenlerin 1265,40 TL ödemesi gerekiyor.

Iş adamlarına hangi pasaport verilir?

Hususi (yeşil) pasaport, devlet kuruluşunda memur statüsüne sahip ve Emekli Sandığına kayıtlı kişilere veriliyor.

Iş için hangi pasaport alınır?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

P tipi pasaport nedir?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

Bordo pasaport kaç günde gelir?

Pasaport çıkma süresi, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yurt içinde süre 5 – 7 gün arasında değişirken, yurt dışında 7 – 10 gün içinde başvurular onaylanıp pasaportlar PTT aracılığıyla adreslere postalanıyor.

Türkiyede kaç çeşit pasaport vardır?

Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin başvurabileceği çeşitli pasaport türleri vardır: Umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri). Şartları yerine getiren her Türk vatandaşı umuma mahsus pasaport, yani bordo pasaport başvuru yapabilir.

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar?

Pasaport çıkma süresi ise 5 ila 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yurt dışında pasaport çıkarmak ise 7 ila 10 gün arası sürmektedir.

Iş adamları yeşil pasaport nasıl alınır?

Yeşil Pasaport Nasıl Alınır? Hususi pasaport başvurusu yapacak kişilerin gerekli belgeleri tamamlayarak ve gerekli ödemeleri yaparak il nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekir. Yeşil pasaport başvurusu için randevu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından online olarak alınabilir.

Yeşil pasaport kim veriyor?

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarına, 2017'de çıkan “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar” isimli yasa gereğince belirli ihracat oranlarını geçmiş iş adamlarına, Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.