Faturada mahsup ne demek?

İçindekiler:

  1. Faturada mahsup ne demek?
  2. Mahsuplaşma ne demek anlamı?
  3. Muhasebe de mahsup ne demek?
  4. Borcun mahsup edilmesi ne demek?
  5. SGK mahsuplaşma ne demek?
  6. Elektrik faturasında mahsup ne demek?
  7. Toplam mahsup edilen KDV ne demek?
  8. GES aylık mahsuplaşma nedir?
  9. Sgk'da HK ne demek?
  10. SGK indirimi hangi hesapta izlenir?
  11. 2020 asgari ücret desteği ne zaman başlayacak?
  12. 6661 kanun nedir?
  13. Ihracatta vergi iadesi nasıl alınır?

Faturada mahsup ne demek?

Mahsup fişi, kasa hesabında bir hareket olmadığında, kasa hesabı dahilinde olmayan bir işlem olduğunda yani işletmenin nakitlerini ilgilendirmeyen ve herhangi bir gelir gider söz konusu olmayan bir durumda düzenlenen muhasebe fişi türüdür.

Mahsuplaşma ne demek anlamı?

Mahsuplaşma Yönetmelikte “belirli bir zaman dilimi içinde gerçekleşen, üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu kWh cinsinden net üretim veya net tüketim değerinin bulunması işlemi olarak tanımlanmıştır” .

Muhasebe de mahsup ne demek?

Mahsup hesap edilmiş anlamına gelen bir kelime olurken mahsup etmek ise fiil olarak ele alındığında bir eylemin yapıldığını ifade etmektedir. ... Muhasebe açısından kullanıldığında finansal işlemleri açıklarken bu kelimeden yararlanılmakta ve alacakların hesaba geçirilmesi gibi manaları içermektedir.

Borcun mahsup edilmesi ne demek?

TDK sözlüklerinde mahsup etmek kelimesi hesaba geçirmek, borcunu alacağından düşmek anlamlarına gelmektedir. ... Bu örnekteki kullanımı mahsup etmek kelimesinin borcunu alacağından düşmek anlamını yansıtmaktadır.

SGK mahsuplaşma ne demek?

Ancak SGK ile mahsuplaşma protokolü düzenlenerek, işçiye raporlu olduğu dönemde maaşı tam olarak ödenip, bunun karşılığında SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ödeneğinin SGK'ya ödenecek sigorta primine karşılık mahsup edilmesi sağlanabilir. ...

Elektrik faturasında mahsup ne demek?

Mahsuplaşma, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği'ne göre “belirli bir zaman dilimi içinde gerçekleşen, üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu kWh cinsinden net üretim veya net tüketim değerinin bulunması işlemi” olarak tanımlanıyor.

Toplam mahsup edilen KDV ne demek?

Mahsup edilen : Satırdaki işlem için ödenen vergi tutarıdır. Ödenecek olan : Ödenecek olan vergi tutarıdır. Vadesi : Satırdaki işleme ait ödemenin yapılması gerekli son tarihtir. Durum : Satırdaki işleme ait tutarın ödenip ödenmediğini gösterir.

GES aylık mahsuplaşma nedir?

Aylık Mahsuplaşma; O ay içerinde ürettiğiniz ve tükettiğiniz enerjinin mahsup edilerek, üretim fazlanız olması durumunda dağıtım şirketine, tek zamanlı elektrik birim fiyatından fatura etmeniz, eksiğiniz olması durumunda dağıtım şirketinin size, toplam elektrik birim fiyatından fatura etmesi anlamına gelmektedir.

Sgk'da HK ne demek?

Sosyal güvenlik sistemi içerisinde çalışma hayatına girdikten sonra, herhangi bir hastalık veya kaza sonucu çalışma /meslekte kazanma gücünü en az % 60 oranında kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen kişiler malul sayılır.

SGK indirimi hangi hesapta izlenir?

''…, şirketiniz personelleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenen ve Hazinece karşılanan sigorta prim desteğinin kurum kazancının tespitinde hasılat olarak dikkate alınması ve söz konusu tutarların ''602- Diğer Gelirler'' hesabında izlenmesi gerekmektedir. '' hükmü yer almaktadır.

2020 asgari ücret desteği ne zaman başlayacak?

Kanunla, “işverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumaları ve artırmalarını destekleme” gerekçesiyle 2016'dan 2020 sonuna kadar sağlanan asgari ücret desteği sürdürülecek. 'den itibaren geçerli olacak olan düzenleme tüm sektörleri kapsıyor.

6661 kanun nedir?

Sigortalı ve işveren hisselerine ait sigorta primlerinin devlet tarafından karşılandığı durumlarda işverenin ödeyeceği sigorta priminin Hazinece karşılanacak asgari ücret desteği tutarından az olması halinde sadece sigorta prim borcu kadar asgari ücret desteği verilecektir.

Ihracatta vergi iadesi nasıl alınır?

Mükelleflerin mal ihracından kaynaklanan ve 5.000 TL'yi aşmayan nakden iade talepleri vergi inceleme raporu, YMM raporu ve teminat aranmadan yerine getirilir. İade talebinin 5.000 TL'yi aşması halinde, aşan kısmın iadesi vergi inceleme raporu veya YMM tasdik raporuna göre yerine getirilir.