Haşlanmış patlıcan turşusu nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Haşlanmış patlıcan turşusu nasıl olur?
  2. Pişmiş patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  3. Çiğ patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  4. Tencere turşusu nasıl yapılır?
  5. Közlenmiş biber patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  6. Patlıcan turşusu tarifi nasıl yapılır?
  7. Patlıcan turşusu suyu nasıl hazırlanır?
  8. Patlıcan Turşusu ne ile bağlanır?
  9. Tencerede biber turşusu nasıl yapılır?
  10. Közde kapya biber turşusu nasıl yapılır?
  11. Közlenmiş patlıcan konservesi nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Haşlanmış patlıcan turşusu nasıl olur?

Patlıcanları alacalı soyalım. 3 e bölüp parmak şeklinde 1 parmak kalınlığında doğrayalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. Sarımsakları ezelim üzerine tuzunu ekşisini kuru nanesini suyunu koyup haşlanan patlıcanları koyup karıştıralım soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.

Pişmiş patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Pişmiş Turşu Tarifi Yapılışı
  1. Patlıcanları küp küp doğrayalım.
  2. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım.
  3. Tencereye Doğradığımız malzemeleri alıp üzerine geçecek kadar sıcak su ve. ...
  4. Sos:
  5. Sarımsakları bir kasede az tuzla dövüp üzerine zeytinyağı ekleyelim.
  6. Koruk suyunu katıp karıştıralım.
  7. 1 bardak su ilave edelim.
Daha fazla öğe...

Çiğ patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcan kabukları soyulmadan küp küp doğranır yarisi kavanoza konulur ve nane sarımsaklar eklenir. Kalan patlıcanlar konulur en üstüne süs biberleri doğranır limontuzu kayatuzu şeker sirke konulup kalanına su ilavesi yapılıp güneş almayan yerde yenilecek güne kadar bekletilir.

Tencere turşusu nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye biberleri koyup 2 su barsağı sirkeyi dökün. (Sirke sevenler arttırabilir). sonra da biberlerin üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başladığında tuz ve dövülmüş sarmısakları ekleyin, pişirmeye devam edin. Renkleri sararıncaya dek pişirin.

Közlenmiş biber patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Közlenmiş Biber Ve Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? İlk patlıcanlarımızı yağılı kağıt serdiğimiz tepside közlüyoruz ve daha sonra biberlerimizi közlüyoruz . Soğuyunca soyuyoruz ve doğruyoruz istediğimiz büyüklükte.İçine sirke, sarımsak ve tuzumuzu ekliyoruz . Hepsini karıştırıyoruz ve böyle bir saat bekletiyoruz.

Patlıcan turşusu tarifi nasıl yapılır?

Kıyılmış lahana, biber, maydanoz, sarımsak ile küçük küpler şeklinde doğradığınız havuçları karıştırın. Acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına hazırladığınız karışımı doldurup, maydanoz sapları ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyu için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın.

Patlıcan turşusu suyu nasıl hazırlanır?

Turşunun suyu için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın. Bu suya her litresine 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyerek turşunun üzerini örtecek şekilde dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 1 ay bekletin.

Patlıcan Turşusu ne ile bağlanır?

Havuçlar da küp küp doğranır. Soğuyan patlıcanların karnı yarılıp içine harçtan bolca doldurulur. Dikiş ipiyle dolanarak bağlanır. Son olarak bir bağ maydanoz olduğu gibi yıkanıp doğranmadan üzerini kaplayacak şekilde serilir ve kapağı sıkıca kapatılır.

Tencerede biber turşusu nasıl yapılır?

Biberleri yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve iri iri doğrayın. Bir tencereye sirke, yağ ve tuzu alıp kaynatın ve kaynamaya başlayınca doğradığınız biberleri içine atın. 4 dakika kadar haşlayıp, bir süzgeç yardımıyla içinden alın ve bir tepsiye çıkartın, üstlerine doğranmış sarımsakları serpin ve maydanozları serpiştirin.

Közde kapya biber turşusu nasıl yapılır?

Zeytinyağını, sirkeyi ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Kavanozlara önce közlenmiş biberleri, üzerine kıyılmış maydanozu, en son sarımsakları yerleştirerek üç veya dört kat olacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız sirkeli zeytinyağı karışımından dökün. Kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edin.

Közlenmiş patlıcan konservesi nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  2. Fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Fırından alıp üzerine 1 tepsiyle kapatıp 10 dk bekletin.
  5. Soyup ince ince doğrayıp geniş kaba alın.
Daha fazla öğe...