Vitiligo hastalığı nasıl iyileşir?

İçindekiler:

  1. Vitiligo hastalığı nasıl iyileşir?
  2. Vitiligo kendiliginden gecer mi?
  3. Vitiligo hastalığı olanlar ne yememeli?
  4. Vitiligo hastalığının ilacı nedir?
  5. Vitiligo için hangi besinler iyi gelir?
  6. Vitiligo yu ne tetikler?
  7. Vitiligo tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Vitiligo hastalığı nasıl iyileşir?

Vitiligonun bilinen tam iyileştirme etkili bir tedavisi yoktur. Ancak uygulanan tedavi sürecinde renk değişimi durdurulabilir, yavaşlatılabilir ve cilde biraz renk geri kazandırılabilir.

Vitiligo kendiliginden gecer mi?

Vitiligonun tedavi edilmesi bu anlamda hastanın tüm yaşamını etkileyebilir.Vitiligo kendiliğinden geçebilir mi? Vitiligolu hastaların ortalama yüzde 10-20'sinde sıklıkla güneş gören yerlerde ve daha çok genç hastalarda deri rengi değişik oranlarda kendiliğinden geri gelebilir.

Vitiligo hastalığı olanlar ne yememeli?

Bildiğiniz gibi meyveler vitamin ve mineraller yönünden oldukça zengin besin grubumuzdur. Vitiligo diyetinde kesinlikle süt ve süt ürünlerinden, kırmızı et, balık, lor peyniri, ayran, sodalı içeceklerden, çikolatadan, kahveden, yağlı besinlerden ve baharatlı gıdalardan uzak durmanız gerekir.

Vitiligo hastalığının ilacı nedir?

Tedavide sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta bazı kortizonlu kremler, yaygın olan hastalarda fototerapi (ışık) tedavileri, sürülecek güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar, hücre transferi ve greftleme yöntemi ile yapılan tedaviler vardır.

Vitiligo için hangi besinler iyi gelir?

Oğul otu, meyan kökü, anason, defne, üzerlik tohumu, karabaş otu vitiligoda faydalı bitkilerdir. Bitkilerin yanı sıra yine kişiye özel hazırlanmış bitki özleri damlası mutlaka kullanılmalıdır. Vitamin desteği olarak saf arı poleni günde 1-2 tatlı kaşığı yenmelidir. Bira mayası içeren malt içecekler de faydalıdır.

Vitiligo yu ne tetikler?

Genetik faktörler, stres, toksik bileşikler, enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi faktörlerin hepsi vitiligo gelişmesinde rol oynar. Hastaların çoğu hastalığın başlangıcını, spesifik bir yaşam olayına, krize, iş veya yakın aile bireyinin kaybına, kaza ya da ciddi bir hastalığa bağlıyor.

Vitiligo tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

En sık kullanılan kortizonlu kremlerdir. Çok yaygın ve uzun süre kullanımlarda ve yüz gibi derinin özellikli olduğu bölgelerde yan etkiler açısından dikkatli olunmalıdır. Kortizonlu kremler yanında psödokatalaz, kalsipotriol, immunmodulatör . vb bir çok yeni krem de hastaya göre kullanılabilir.