Ardıç katranı yağı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Ardıç katranı yağı nasıl kullanılır?
  2. Ardıç katranı ne için kullanılır?
  3. Ardıç yağı ne için kullanilir?
  4. Ardıç katranı saça nasıl uygulanır?
  5. Ardıç katranı nasıl uygulanır?
  6. Ardıç yağı saça iyi gelir mi?
  7. Ardıç katranı sabunu nasıl kullanılmalı?
  8. Ardıç ağacı tohumu nelere faydalıdır?
  9. Çıradan katran nasıl yapılır?

Ardıç katranı yağı nasıl kullanılır?

Ağız yoluyla ardıç yağını kullanmak için bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatarak ardıç yağlı sudan günde en fazla 3 defa tüketebilirsiniz. Aynı zamanda ardıç yağını ekmeğin üzerine damlatarak da tüketebilirsiniz. Ardıç yağını solunum yoluyla da kullanabilirsiniz.

Ardıç katranı ne için kullanılır?

Bit ve pire gibi zararlılara karşı haşere kovucu özellikte olan ardıç katranı özellikle kullanılabilir. Ardıç katranı ergenlik sivilceleri için antiseptik özelliktedir, sivilceyi kurutarak tedavi eder.

Ardıç yağı ne için kullanilir?

Ardıç aynı zamanda harici ve dahili olarak şişkinliği azaltmak, romatizmal artrit ağrılarını, eklem ve kas ağrılarını hafifletmek ve tendonit için kullanılır. Bitkinin esans yağı lokal olarak solunum yolu enfeksiyonları, kan toplaması, öksürük ve sedef gibi inatçı deri rahatsızlıkları için kullanılır.

Ardıç katranı saça nasıl uygulanır?

Ardıç Katranı Sabunu Nasıl Kullanılır? Katranlı sabunu ilk önce suyun altına tutup ıslatın ardından cildinize ve ya saçınıza ovalayarak sürün. 2-3 dakika ovalamaya devam edin ve ardından su ile durulayınız. Özellikle sabunun köpüğünden yüzünüze, maske şeklinde de uygulayabilirsiniz.

Ardıç katranı nasıl uygulanır?

Yıkanan bölge ardıç katranı sabunu ile yavaşça ovulmalı ve bölge masaj yapılarak sabun iyice yedirilmelidir. Yaklaşık on dakika kadar beklendikten sonra sabun ılık bir su ile yıkanarak temizlenmelidir. Sonrasında ise sert olmayan bir havlu ile sabunun uygulandığı bölge kurulanmalıdır.

Ardıç yağı saça iyi gelir mi?

Cildi yatıştıran ve tahrişi alan ardıç yağı aynı zamanda saç diplerinde ve saç derisinde biriken yağı, saç şekillendirici ürünlerden kalan artıkları derinlemesine temizleyerek saç köklerinin hava almasını sağlar. Ardıç yağı saça uygulanırken, tek başına kullanmak yerine diğer yağlarla birlikte kullanılması önerilir.

Ardıç katranı sabunu nasıl kullanılmalı?

Ardıç Katranı Sabunu Nasıl Kullanılır? Katranlı sabunu ilk önce suyun altına tutup ıslatın ardından cildinize ve ya saçınıza ovalayarak sürün. 2-3 dakika ovalamaya devam edin ve ardından su ile durulayınız. Özellikle sabunun köpüğünden yüzünüze, maske şeklinde de uygulayabilirsiniz.

Ardıç ağacı tohumu nelere faydalıdır?

Ardıç Tohumunun Faydaları Kandaki şeker oranını en aza indirir. Kadınlarda sıkça görülen beyaz akıntıyı keser ve regl ağrılarını dindirir. Ağızda oluşan bakterilere karşı etkili olup, koku probleminin giderilmesine yardımcı olur. Kansızlık sorununa karşı oldukça etkilidir.

Çıradan katran nasıl yapılır?

Topladığımız çıraları küçülterek tenekelere sıkıştırıyoruz. Yere gömdüğümüz tenekenin üzerine kapak koyarak çıra ile doldurduğumuz tenekeyi hava almayacak şekilde sıkıştırıp odunla 2 saat boyunca yakıyoruz. Ateşle tenekenin içinde özü çıkan çıranın özü alttaki tenekede süzülüp katran haline geliyor.