Denver gelişim testi nedir kimlere uygulanır?

İçindekiler:

  1. Denver gelişim testi nedir kimlere uygulanır?
  2. Denver testi eğitimi kimler alabilir?
  3. Denver 2 Testi belgesi ne işe yarar?
  4. Zeka testi çeşitleri nelerdir?
  5. Çocuk Gelişimciler hangi testleri yapar?
  6. Denver 2 Testi kimler alabilir?
  7. Denver 2 testi kimler uygular?

Denver gelişim testi nedir kimlere uygulanır?

Gelişimsel olarak şüpheli durumları saptamak ve gelişiminin altındaki çocukları izleyebilmek için uygulanan Denver testi 116 madde ve 4 alt bölümden 0-6 yaş arasındaki çocuklara uygulanan gelişim testidir.

Denver testi eğitimi kimler alabilir?

4- Kimler Alabilir: Üniversitelerin; Tıp Fakültesi, Çocuk Gelişimi, Psikoloji,Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Fizyoterapi,Odyoloji Dil ve KOnuşma Terapisi, Ergo Terapi, Özel Eğitim bölümlerinde lisans derecesi ile mezun olanlar Denver II Gelişim sel Tarama Test Eğitimi alabilir.

Denver 2 Testi belgesi ne işe yarar?

Ölçtüğü beceriler; çocuk ve bebeklerde ince motor ve kaba motor, dil gelişimi, sosyal ve öz bakım becerileridir. Denver II testi çocuğun belli alanlarda, kendi yaş gelişim profiline uygun bir şekilde gelişimsel sürecini takip etmeye, anlamaya ve gözlemlemlemey e yarayan geçerliliği ve güvenilirliliği olan bir testtir.

Zeka testi çeşitleri nelerdir?

ZEKA TESTLERİ NEDİR?
  • Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği (WİSC-R) ...
  • Cattell Zeka Testi. ...
  • Porteus Labirentleri Zeka Testi. ...
  • Alexander Zeka Testi. ...
  • Good Enough-Harris İnsan Çizim Testi. ...
  • Stanford - Binet Zeka Testi. ...
  • Kent E.G.Y. Zeka Testi.

Çocuk Gelişimciler hangi testleri yapar?

Gesell Gelişim Figürleri Testi Çocuklarda motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerini ölçer. Ayrıca çocukların fiziksel ve biyolojik gelişiminin izlenmesine ve çocuğun gelişiminde herhangi bir problem olup olmadığı ile ilgili bir değerlendirme yapılmasına olanak sağlar.

Denver 2 Testi kimler alabilir?

Denver II, 0-6 yaş çocuklarının gelişimsel değerlendirilmesinde kullanılan bir tarama testidir. Denver Gelişimsel Tarama Testi adı ile ilk kez 1967 yılında Frankenburg ve Dodds tarafından yayınlanmış, dünyada 50′den fazla ülkede standardize edilerek uygulamaya konmuştur.

Denver 2 testi kimler uygular?

Üniversitelerin; Tıp Fakültesi, Çocuk Gelişimi, Psikoloji,Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Fizyoterapi,Odyoloji Dil ve KOnuşma Terapisi, Ergo Terapi, Özel Eğitim bölümlerinde lisans derecesi ile mezun olanlar Denver II Gelişim sel Tarama Test Eğitimi alabilir.