Kulak Mantarı iyileşir mi?

İçindekiler:

  1. Kulak Mantarı iyileşir mi?
  2. Kulak Mantarı kulak zarı deler mi?
  3. Kulak içi mantar neden olur?
  4. Kulak zarı ameliyatından sonra işitme ne zaman düzelir?

Kulak Mantarı iyileşir mi?

Tedavi planlamasında mantar türünün bir önemi yoktur, bu nedenle kültür gerekmez. Tedavide antibiyotik kullanımının yeri yoktur. Mantar enfeksiyonları kulak zarında ve dış kulak yolunda kalıcı hasar oluşturmazlar. Oluşturdukları işitme kaybı tedavi ile düzelir.

Kulak Mantarı kulak zarı deler mi?

Kulak mantarı zamanında teşhis ve tedavi edilmediğinde kulak zarında delinmeye ve işitme kaybına yol açabilir. Kulak mantarı ayrıca çevre kemik dokulara da yayılabilir. Bu nedenle kulak mantarını düşündürecek belirtiler görüldüğünde mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurulmalıdır.

Kulak içi mantar neden olur?

Kulak mantarı; dış kulak yollarında kulağın sulu ya da nemli olmasından ötürü çıkar. Bilhassa yaz mevsiminde havuzlardan, banyolardan, deniz ve hamamlardan meydana gelen bakteriler yüzünden ortaya çıkar. Dış kulak ile orta kulak arasında olması sıklıkla rastlanmasa da bu durum kişi için rahatsızlığa sebep olur.

Kulak zarı ameliyatından sonra işitme ne zaman düzelir?

Yamanın kulak zarı ile kaynaşıp bütünleşmesi yaklaşık 2-3 hafta sürer. Kulak zarı ameliyatı genellikle başarıyla sonuçlanan bir operasyondur. Ancak delik kapanmazsa tekrarı gerekebilir. İşitmenin düzelmesi ortalama 2-3 ay sürer.