SSK işe giriş belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SSK işe giriş belgesi nasıl alınır?
  2. Sigorta belgesi nereden alınır?
  3. SGK işe giriş bildirgesi nedir nasıl alınır?
  4. Işe giriş belgesi nereden alınır?
  5. Sigortamın olup olmadığını nasıl anlarım?
  6. Işe giriş evrakı nedir?
  7. Sağlık sigortası sorgulama nereden yapılır?

SSK işe giriş belgesi nasıl alınır?

SGK hizmet dökümünü Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek alabileceğiniz gibi elektronik ortam üzerinden de sağlamanız mümkündür. Ayrıca, sigortalı bir çalışan olarak bağlı olduğunuz iş yerinin özlük veya muhasebe birimine talepte bulunarak da SGK hizmet dökümünüzü elde etmeniz mümkün olur.

Sigorta belgesi nereden alınır?

Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur'a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı'na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler. SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR? SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır.

SGK işe giriş bildirgesi nedir nasıl alınır?

İşe giriş bildirgesi; işverenler tarafından sigortalı elemanların işe başlamadan önce kurumlara bildirmeleri gereken bir belgedir. İşten çıkış bildirgesi ise; işverenlerin sigortalı olarak çalışan işçilerin sigortalılığı sona ermesi halinde düzenleme gerçekleştirip Sosyal Güvenlik Kurumuna beyan ettiği bir belgedir.

Işe giriş belgesi nereden alınır?

İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ NEREDEN ALINIR? İşe giriş bildirgesi hazırlandıktan sonra direkt olarak İnternet ortamı aracılığı ile yazdırılabilir ya da SGK'dan alınabilir. SGK sigortalı işe giriş bildirgesi sorgulama internetten üzerinden rahatlıkla öğrenilebilir.

Sigortamın olup olmadığını nasıl anlarım?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Işe giriş evrakı nedir?

İşe giriş bildirgesi; işverenin işe aldığı bir kişinin ne zaman çalışmaya başladığını gösteren belgedir. İşe giriş bildirgesi; iş yeri sahibinde, SGK'da ve işe alınan kişide bulunması gereken bir belgedir.

Sağlık sigortası sorgulama nereden yapılır?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna "GSS Borç Dökümü" yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.