Yatsı namazı sünneti nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazı sünneti nasıl kılınır?
  2. Öğlen namazın sünneti nasıl kılınır?
  3. Yatsı namazının dört rekat sünneti nasıl kılınır?
  4. Gayri müekked sünnet nasıl kılınır?
  5. Öğle namazının ilk sünnetinde hangi sureler okunur?
  6. Öğle namazının ilk sünneti iki rekat kılınır mı?
  7. Ikindi namazı kaç rekat nasıl kılınır Diyanet Şafi?
  8. Vitir namazı nasıl kılınır namaz zamanı?
  9. Sünneti gayri müekkede hangi vakittir?
  10. Sünneti müekkede örnekleri nelerdir?
  11. Öğle namazında hangi sureler okunur?
  12. Ikindi namazı nasıl kılınır ve hangi dualar okunur?
  13. Öğle namazının ilk sünneti terk edilir mi?

Yatsı namazı sünneti nasıl kılınır?

  1. Rekat. “Niyet ettim Allah rızası için Yatsı namazının dört rekat sünnetini kılmaya” diye niyet ederiz. “Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Sübhaneke'yi okuruz. ...
  2. Rekat. Ayağa kalkarak Kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha Suresini okuruz. ...
  3. Rekat. Sübhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. ...
  4. Rekat.

Öğlen namazın sünneti nasıl kılınır?

Öğle namazının ilk sünneti şu şeklide kılınır: 1. rekat besmele çektikten sonra 'Niyet ettim Allah rızası için öğle namazının 4 rekat ilk sünnetini kılmaya' diye niyet edilir. Niyetten sonra Allahu Ekber diyerek iftitah tekbiri alınır ve aller bağlanarak namaza başlanır. Tekbirden sonra Sübhaneke duası okunur.

Yatsı namazının dört rekat sünneti nasıl kılınır?

  1. "Niyet ettim Allah rızası için Yatsı namazının dört rekat sünnetini kılmaya" diye niyet ederiz.
  2. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız.
  3. Sübhaneke'yi okuruz.
  4. Euzü-besmele çekeriz.
  5. Fatiha Suresini okuruz.
  6. Kuu'an'dan bir sure okuruz.
  7. Rüku'ya gideriz.
  8. Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz.

Gayri müekked sünnet nasıl kılınır?

Cemaatle namaz kılmak ve vakit namazlarının sünnetini kılmak sünneti gayri müekked sınıfına giren amellerdir. Abdestte ağız ve burnu yıkamak, yüksek bir yerde ezan okumak, abdestte azaları üç kere yıkamak ve parmakları hilallemek de sünneti gayri müekkedeye örnek olan sünnetlerdir.

Öğle namazının ilk sünnetinde hangi sureler okunur?

Öğle namazının farzında öncelikle farza niyet edildikten sonra Sübhaneke okunur ve besmele çekilir. Besmeleden sonra fatiha suresi okunur ve sonra zammı sure okunur.

Öğle namazının ilk sünneti iki rekat kılınır mı?

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan namaz ibadeti İslamın beş şartından biridir. Günün ikinci vakit namazı olan Öğle namazı 10 rekattan oluşur. İlk dört rekat sünnet, son dört rekat farz ve en son iki rekat ise son sünnet olarak eda edilir.

Ikindi namazı kaç rekat nasıl kılınır Diyanet Şafi?

Dört rekatlık sünnet ile dört rekatlık farz namazından meydana gelen ikindi namazı toplam 8 rekattan oluşmaktadır. İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır.

Vitir namazı nasıl kılınır namaz zamanı?

Vacib olan bu namaz yatsı namazı kılındıktan sonra sabah namazının vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), "Vitir namazını yatsı namazı ile tan yerinin ağarması arasında kılın" (Ebû Dâvûd, Vitir, 1; Tirmizî, Salât, 220; İbnü'l-Hümam, Feth, I, 426) buyurmuştur.

Sünneti gayri müekkede hangi vakittir?

Yatsı namazının ve ikindi namazının ilk sünneti terk edilebilir, terk edildiğinde günah olmayan sünnettir ve gayri müekked sünnet sınıfına giren bir ameldir.

Sünneti müekkede örnekleri nelerdir?

Bunların dışında ise elde necaset bulunduğu düşünüldüğünde ellerin yıkanması, abdest almadan önce ağız için misvak kullanımı, abdest alırken burun ve ağızı iyice yıkamak, abdest sırasında parmakları hilallemek, ezanın yüksek bir yerden okunması gibi durumların her biri birer sünneti müekkede örneğidir.

Öğle namazında hangi sureler okunur?

Öğle namazının farzında öncelikle farza niyet edildikten sonra Sübhaneke okunur ve besmele çekilir. Besmeleden sonra fatiha suresi okunur ve sonra zammı sure okunur.

Ikindi namazı nasıl kılınır ve hangi dualar okunur?

İkindi namazının farzında ilk olarak niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek eller bağlanır. Sonra Subhaneke, ardından Fatiha suresi okunur. Daha sonra Kuran'dan Kafirun suresi okunur. Fakat bu sure bilinmiyorsa Kuran'dan bir sure de okunabilir.

Öğle namazının ilk sünneti terk edilir mi?

Alimlerin hemen hemen uzlaştıkları bir diğer konu da hiç değilse sabah ve öğle namazlarının sünnetinin terk edilmemesi gerektiğidir. Kuvvetli sünnet tabir edilen bu sünnetler sabah namazından önce kılınan 2 rekatlık sünnet, öğle veya cuma namazından önce kılınan 4 rekat namaz, öğle namazından sonra 2 rekat sünnettir.