Yetiskin kadinlarda ferritin kac olmali?

İçindekiler:

  1. Yetiskin kadinlarda ferritin kac olmali?
  2. Demir Zehirlenmesi nasıl Anlaşilir?
  3. Vücutta biriken demir nasıl atılır?
  4. Ferritin yüksekliği hangi hastalıklara yol açar?
  5. Ferinject ne kadar sürede verilmeli?
  6. Damardan demir yüklemesi ne zaman etki eder?

Yetiskin kadinlarda ferritin kac olmali?

Ferritin; yetişkin kadınlarda ng/ml, erkeklerde ng/ml, yeni doğan bebeklerde ng/ml, bir aylık bebeklerde 2 ng/ml, 2 ile 5 aylık bebeklerde ng/ml, 6 aylık bebekler ile 15 yaş arası çocuklarda ng/ml olmalıdır.

Demir Zehirlenmesi nasıl Anlaşilir?

Belirtiler karın ağrısı, kusma, diyare ve gastrointestinal kanamadır. Bu belirtiler ilaçların yapışması ile direk mukozal hasarın yanı sıra yükselmiş serum demir seviyesi tarafından uyarılan gastrointestinal sistem lümeni içine sıvıtranslokasyonu sonucu oluşur.

Vücutta biriken demir nasıl atılır?

Vücudunuzdaki demir fazlası doğal yollarla atılamaz. Bu yüzden demir fazlası karaciğer, kalp ve diğer organlarda depolanır. Demir fazlası vücuttan doğal yollarla atılamadığı için, serumdaki demir depolama proteininin (serum ferritin) düzeyi yükselir.

Ferritin yüksekliği hangi hastalıklara yol açar?

Ferritin değerinin yüksek olması, vücutta gerekenden çok fazla demir depolandığını gösterir ve ciddi sonuçlara yol açabilecek bir sorundur. Ferritin yüksekliğine sebep olan hastalıklar; aşırı alkol tüketimine bağlı karaciğer rahatsızlıkları, hemokromatoz, hipertiroidi, lösemi, diyabet, hepatit C'dir.

Ferinject ne kadar sürede verilmeli?

İntravenöz enjeksiyon yoluyla: Ferinject sulandırılmadan intravenöz enjeksiyon yoluyla maksimum 1000 mg'a kadar uygulanabilir (doz kilogram başına 15 mg'ı aşmamalıdır). 200-500 mg'lık uygulamalarda Ferinject'in uygulama hızı 100mg/dk olmalıdır. 500-1000 mg'lık uygulamalarda uygulama süresi en az 15dk olmalıdır.

Damardan demir yüklemesi ne zaman etki eder?

Damar içine demir takviyesinin bulantı, kusma, kızarıklık, baş ağrısı, kas ağrısı, eklem ağrısı gibi yan etkileri genelde toplam doz uygulamasından sonraki 48 saat içinde geçmektedir.