Karşılıklı yer değiştirmede hangi koşul aranmaz?

İçindekiler:

  1. Karşılıklı yer değiştirmede hangi koşul aranmaz?
  2. Eş durumu tayini hangi durumlarda olur?
  3. Kurum içi naklen atama ne demek?
  4. Sağlık Bakanlığı eş durumu tayini nasıl olur?
  5. Becayişte 1 yıl şartı var mı?
  6. Polis eş durumu tayini nasıl olur?
  7. Becayişte bölge şartı var mı?

Karşılıklı yer değiştirmede hangi koşul aranmaz?

Bu şekilde yapılacak bir yer değiştirmede, sözleşmeli personelin, istihdam edildiği hizmet biriminde en az 1 yıl çalışmış olması şartı aranmaz. Ancak, sözleşme yapıldıktan sonraki karşılıklı yer değiştirmeler yeni sözleşme döneminin başlangıcında uygulanır.

Eş durumu tayini hangi durumlarda olur?

Eş durumundan tayin hakkı sadece memur çiftler için geçerli değil. Şart kaldırıldı, artık eşi memur olmayan da 'eş durumundan tayin' isteyebilir. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor. Aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlarda eş durumundan tayin hakkı söz konusudur.

Kurum içi naklen atama ne demek?

Halen bir kurumda 657 Sayılı Kanuna tabi kurum ve görevlerde çalışırken, yine aynı kanunla bir başka kuruma geçmek isteyen kişilerin atamasına “naklen atama” ismi verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı eş durumu tayini nasıl olur?

Eşi farklı bir kurumda çalışan ve eşinin yanına nakil olmak isteyen sağlık personeli için, naklen gitmek istediği yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olup olmadığına bakılır. Eğer C veya D ise nakli eşinin görev yaptığı yere yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır.

Becayişte 1 yıl şartı var mı?

a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

Polis eş durumu tayini nasıl olur?

Yönetmelik kapsamında polislerden birine, eşin olduğu bölgeye tayin olma şansı tanınır. Ancak bu tayin hakkı bir kereye mahsus gerçekleştirilir. Yönetmelik kapsamında , polis olan eşin bulunduğu bölgede görev yapmak istemiyorsa yine bir kereye mahsus olmak kaydıyla kura yöntemine gidilir.

Becayişte bölge şartı var mı?

“Aynı hizmet bölgesi illerde aynı unvan ve branşta görev yapan personel, görev yaptığı Bakanlık ve bağlı kuruluş teşkilatı içinde uygun görülmesi hâlinde karşılıklı olarak yer değiştirebilir.” Sağlık Bakanlığı çalışanlarının karşılıklı yer değişikliğinde bulunabilmesi için aynı hizmet bölgesinde bulunması esastır.