Sagalassos Antik Kenti hangi antik bölgede?

İçindekiler:

  1. Sagalassos Antik Kenti hangi antik bölgede?
  2. Sagalassos kaç yılında kuruldu?
  3. Sagalassos ziyarete açık mı?
  4. Ispartadan Sagalassos nasıl gidilir?
  5. Sagalassos Antik Kenti Antalya kaç km?
  6. Sagalassos ne zaman kapanıyor?
  7. Salda Sagalassos arası kaç km?

Sagalassos Antik Kenti hangi antik bölgede?

Sagalassos Antik Kenti - Burdur.

Sagalassos kaç yılında kuruldu?

Sagalassos'un Batılılar tarafından ilk keşfi 1706 yılında Fransız gezgin Paul Lucas tarafından yapılmıştır. Bulutların arasındaki kente girişte hemen kuzeyde saray büyüklüğünde bir kent konağının avlusu ve salonları yer alır.

Sagalassos ziyarete açık mı?

Sagalassos Antik Kenti Ziyaret Saatleri Antik Kent, haftanın her günü ziyarete açık olup, yaz ve kış dönemine göre kapanış saatleri değişiklik gösteriyor.

Ispartadan Sagalassos nasıl gidilir?

Isparta şehirlerarası otobüs terminalinden hareket eden otobüsler ya da taksi ile köy garajına ulaşabilirsiniz. Otobüsler sabah 07.30 ila 18.45 saatleri arasında saatte bir hareket ederler ve yolculuk yaklaşık 1 saat sürer. Ağlasun'a en kolay şekilde Burdur üzerinden gidebilirsiniz.

Sagalassos Antik Kenti Antalya kaç km?

Antalya ile Ağlasun, Çınar Mahallesi, Sagalassos Antik Kent, Burdur arası 128 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 1 saat 48 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 100 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 37 dakika sürede tamamlayabilirsiniz.

Sagalassos ne zaman kapanıyor?

Sagalassos, haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz döneminde 09:00 - 19:00, kış döneminde 08:30 - 17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Salda Sagalassos arası kaç km?

Sagalassos Antik Kenti Salda gölü arası kaç km? İki yer arası 115,6 kilometre olup, birbirlerine 1 saat 49 dakikalık bir mesafeye sahipler.