Asgari ücretli nafaka öder mi?

İçindekiler:

  1. Asgari ücretli nafaka öder mi?
  2. Hangi durumlarda nafaka ödenir?
  3. 18 yasindan sonra cocuga nafaka ödenir mi?
  4. Kadın Boşanmadan nafaka alabilir mi?
  5. Hangi durumlarda erkek nafaka verir?

Asgari ücretli nafaka öder mi?

Mahkeme kişi, asgari ücretle çalışan bir kişi dahi olsa maddi gücünü zorlamayacak şekilde nafaka ödemekle yükümlü olacaktır.

Hangi durumlarda nafaka ödenir?

Yoksulluk ve yardım nafakası gibi nafaka türleri evlilik birliğinin sonlandırılması durumunda maddi sıkıntı yaşayacak taraflara verilmektedir. Nafaka verilmesi için ödeme yapacak olan tarafın yeterli aylık gelire ve mal varlığına sahip olması gerekmektedir.

18 yasindan sonra cocuga nafaka ödenir mi?

Çocuğa ödenen nafaka kaç yaşına kadar devam eder sorusuna bu yüzden 18 yaşın verilmesi yanlış olmaz. 18 yaşına ulaşana kadar velayet kendisine verilmeyen taraf hükmedilen nafakayı ödemekle yükümlü olur. ... Bu durum ise çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa iştirak nafakasının yardım nafakasına dönüşmesidir.

Kadın Boşanmadan nafaka alabilir mi?

Boşanma davası açılmadan evlilik birliği devam ederken 'birlikte yaşama' ara verilmesi halinde de boşanma talebi olmadan tedbir nafakası talep edilebilir.

Hangi durumlarda erkek nafaka verir?

Erkek hangi hallerde nafaka ödemez sorusunun cevabı ile ilgili diğer ayrıntılar şunlardır; ... Boşanma esnasında kusurlu olan ve evlilik birlikteliğinin sona ermesine sebep olan taraf nafaka ve tazminat talep edemez. Nafaka talep eden eşin gelir ve malvarlığı, nafaka ödemesi istenen eşe göre fazla ise nafaka talep edemez.