SGK'dan alacağım varmı nasıl ogrenebilirim?

İçindekiler:

  1. SGK'dan alacağım varmı nasıl ogrenebilirim?
  2. E-devlet şahıs ödemeleri nedir?
  3. E-devlet çeyiz parası sorgulama nasıl yapılır?
  4. Ücretsiz izin SGK bildirimi nasıl yapılır?
  5. Rapor parası Nasıl hesaba aktarılır?
  6. SGK Mosip ne demek?
  7. Nikah parası ne kadar 2021?
  8. Ücretsiz izinde SGK primi yatar mı?
  9. Ücretsiz izne gönderilen işçinin SGK bildirimleri nasıl yapılacak?
  10. SGK'ya yatan para geri alınır mı?
  11. Postaneye yatan rapor parası nasıl alınır?

SGK'dan alacağım varmı nasıl ogrenebilirim?

e- Devlet ekranını açınca sağ üst köşedeki "arama " kısmına "SGK şahıs ödeme sorgulama" yazarak SGK şahıs ödeme sorgulama linkini tıklayın ve gelen ekranda adınıza yatırılan bir para olup olmadığını öğrenin.

E-devlet şahıs ödemeleri nedir?

SGK şahıs ödemeleri bir çok kişi tarafından bilinmeyen E-devlet üzerinden vatandaşlara sunulan bir uygulamadır. Çok bilinmeyen konulardan birisi olması nedeniyle PTT hesaplarına yatırılan binlerce lira alınmadığından dolayı geri ödeme listesine girerek yatırılan ücret devlete geri iade olunuyor.

E-devlet çeyiz parası sorgulama nasıl yapılır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÇEYİZ PARASI SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. E-hizmetler listesinden ya da kurumlar menüsü üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu bulunmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılabilecek işlemler arasından Şahıs Ödemeleri Sorgulama butonuna tıklanmalıdır.

Ücretsiz izin SGK bildirimi nasıl yapılır?

Nakdi ücret desteğinden yararlanılabilmesi için ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin aylık bildirimler, "https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi" internet adresinden ücretsiz iznin verildiği ayı takip eden ayın 3'üne kadar işverenlerce yapılacaktır.

Rapor parası Nasıl hesaba aktarılır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

SGK Mosip ne demek?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından MOSİP (Mali Otomasyon Sistemi Projesi) üzerinden yapılmakta olan Geçici iş göremezlik, Şahıs tıbbi malzemeleri, Emzirme yardımı, Şahıs sağlık yolluğu yardımı, Çölyak metabolizma ödemeleri v.b. ödemeler Şubelerimizce, Merkezi Ödeme Sistemi aracılığıyla TCKN sorgulaması yapılarak ...

Nikah parası ne kadar 2021?

01.01.2021 tarihi itibariyle uygulanan Evlilik Yardımı 750,00TL'dir.

Ücretsiz izinde SGK primi yatar mı?

Bununla birlikte, gerek pandemi sebebi ile gerekse de diğer sebepler ile yani hangi sebep ile olursa olsun ücretsiz izin uygulanması durumunda, ücretsiz izinde geçen sürelerde iş sözleşmesi askıda olacağından, bu sürelerde, çalışan, iş görme edimini yerine getirmeyecek, işveren ücret ve SGK primi ödemeyecektir.

Ücretsiz izne gönderilen işçinin SGK bildirimleri nasıl yapılacak?

Nakdi ücret desteğinden yararlanılabilmesi için ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin ilgili ayda ücretsiz izne çıkarılan kişi ve gün sayısı bildirimleri, aylık olarak, “https:// uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi” internet adresinden ücretsiz iznin verildiği ayı takip eden ayın 3'üne kadar işverenlerce yapılır.

SGK'ya yatan para geri alınır mı?

Yaşın dolmasına karşın emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları halinde ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu bir şekilde iade alabilmektedir.

Postaneye yatan rapor parası nasıl alınır?

SGK yetkililerince incelenen rapor uygunluk durumunda onaylanır. Onaylanan rapor için PTT'ye ödeme talimatı gönderilir. Ardından da işçiye SMS gönderilir. Ve son olarak işçi PTT'ye giderek rapor parasını alır.