Bir arsanın yeri nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Bir arsanın yeri nasıl bulunur?
  2. Ada numarası nasıl bulunur?
  3. Arazinin kadastro yolu varmı nasıl öğrenebilirim?
  4. Tapu ada numarası nasıl öğrenilir?

Bir arsanın yeri nasıl bulunur?

Peki, siz de "Arsamın yerini nasıl bulurum?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. nternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Sorgulama yapmak için cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx adresinde giriş yapılması gerekiyor.

Ada numarası nasıl bulunur?

Ada pafta parsel sorgulama için bağlı olduğunuz belediyeye müracaatta bulunabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden online bir şekilde ada pafta parsel sorgulaması yapabilirsiniz.

Arazinin kadastro yolu varmı nasıl öğrenebilirim?

İnternet üzerinden parsel - pafta sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı olan Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığının Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Tapu ada numarası nasıl öğrenilir?

https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linki üzerinden hizmet adresine ulaşmalısınız. Bu adımda kimlik doğrulama işlemi yapmanız gerekir. T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizi girerek giriş yapınız. İkinci adımda "Tapu Bilgileri Sorgulama" butonuna tıklayarak sorgulamayı başlatınız.