Güç kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Güç kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  2. Güç ve zor eş anlamlı mı?
  3. Çetin ve zor aynı mı?
  4. Eş anlamlı zor nedir?
  5. Gücün eş seslisi nedir?
  6. Fikir ve görüş aynı şey mı?
  7. Güç ve müşkül eş anlamlı mı?
  8. Güçlü kelimesi eş sesli midir?
  9. Kısa kelimesi eş sesli midir?

Güç kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.

Güç ve zor eş anlamlı mı?

Zor kelimesinin bir adet eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Zor kelimesinin eş anlamlısı " Güç" kelimesidir. Güç kelimesi aynı zamanda zor anlamına da gelmektedir.

Çetin ve zor aynı mı?

Çetin sözcüğünün yerine bazen farklı kelimeler kullanılabiliyor. ... Çetin sözcüğü yerine ağır ve ciddi sözcükleri de tercih edilebilir. Kuvvet ve zor sözcükleri de çetin sözcükleriyle aynı anlamı taşıyan sözcüklerden biridir.

Eş anlamlı zor nedir?

Zor kelimesi Türkçe içerisinde çok sık kullanılan sözcükler arasında yer almaktadır. ... Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.

Gücün eş seslisi nedir?

Güç kelimesinin anlamlısı 'kuvvet' olarak değerlendirilir.

Fikir ve görüş aynı şey mı?

Fikir kelimesinin; düşünce, görüş ve kuruntu olmak üzere farklı eş anlamları bulunmaktadır.

Güç ve müşkül eş anlamlı mı?

Güç kelimesinin eş anlamlısı 'kuvvet' olarak değerlendirilir. Birbirlerini tam olarak tamamlayan bu iki kelime farklı cümlelerde rahatlıkla kullanılabilir. ... Bunlar içerisinde çetin, kudret, zor ya da müşkül gibi farklı kelimeler bulunmaktadır.

Güçlü kelimesi eş sesli midir?

Türk Dil Kurumuna göre güçlü kelimesinin eş anlamlısı olarak 'kuvvetli' sözcü karşımıza çıkıyor. Yazılışları ve okunuşları farklı olan bu iki kelime aynı anlamı üzerinde günlük yaşamda kullanılabilmektedir.

Kısa kelimesi eş sesli midir?

Burada dikkat edilmesi gereken; aynı seslerle değişik ve birbirleriyle hiç ilgisi olmayan kavramların anlatılması durumudur. Yani ses kalıbı aynı olan bu sözcüklerin karşıladıkları kavramlar tamamen farklıdır. KISA kelimesi eş sesli değildir.