Karabaş otu çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karabaş otu çayı nasıl yapılır?
  2. Karabaş otu çayı ne işe yarar?
  3. Karabaş otu çayı ne sıklıkla kullanılır?
  4. Karabaş otu şekere iyi gelir mi?
  5. Karabaş otu kilo verdirir mi?
  6. Karabaş otu ne zaman içilmeli?

Karabaş otu çayı nasıl yapılır?

1.yöntem: Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otunu kaynamakta olan bir su bardağı suyun içine atın. Ağzı kapalı olacak şekilde, 2-3 dakika boyunca kaynatın. Çayın soğumasını beklemeden, suyunu süzün.

Karabaş otu çayı ne işe yarar?

KARABAŞ OTUNUN FAYDALARI Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisinde yararlanılır. Depresyon ve anksiyete semptomlarını önler, rahatlatır. Baş ağrısı ve migren tedavisinde diğer bitkilerle birlikte kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırır.

Karabaş otu çayı ne sıklıkla kullanılır?

Demlenerek tüketilmesi önerilmektedir. Düzenli olarak günde 1-2 fincan karabaş otu çayı içilmesi migren, baş ağrısı, romatizma, uykusuzluğa iyi gelir. Karabaş otunu tüketirken dikkatli olmak gerekir. Aşırı tüketiminin zararları olabilir.

Karabaş otu şekere iyi gelir mi?

Karabaş ve Melisa otunun içici özelliği olan iki ot olduğunu kaydeden Gürcan, “El ayak titremesi, uyku bozukluğu, kolesterol, şeker gibi birçok hastalıkta kullanılabilen otlar bunlar. Hiçbir yan tesiri bulunmayan, destekleyici tedavidir.

Karabaş otu kilo verdirir mi?

Karabaş otu genellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon tedavisinde iyi geliyor. Bunun yanında hazımsızlığı giderebilir, bağırsak hareketlerini arttırırak kabızlık sorunlarını giderir ve bu kilo vermeye yardımcı olabilir.

Karabaş otu ne zaman içilmeli?

Karabaş otu kürü 2 günde 1 kez olacak şekilde akşam yemeklerinden 2 saat sonra içilir. İlk 10 gün kullandıktan sonra bir hafta ara verilir. 7 günlük aradan sonra 10 gün daha iki günde bir olarak içilir.