Hazar ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Hazar ne anlama gelir?
  2. Miran ne anlama gelir?
  3. Hazar ne demek Osmanlıca?
  4. Miran Kürt ismi mi?
  5. Mihran ne demek kuranda geçiyormu?
  6. Hâzâr ne demek?
  7. Hazera ne demek?

Hazar ne anlama gelir?

Hazar son dönemlerin popüler isimleri arasında öne çıkıyor. ... Unisex bir isim olarak öne çıkan Hazar ismi, erkek ya da kız çocukları için ortak şekilde değerlendirilebilir. Bu ismin Türkçe karşılığına bakılacak olursa, 'Barış ve güven' anlamı ile ifade edilmektedir.

Miran ne anlama gelir?

Miran ismi 'beyler' anlamına gelen bir erkek adıdır. Kökeni Farsçadan gelen bu isim günümüzde pek duyulmamış adlar arasında yer almaktadır. Kürtçede ise Beylerbeyi anlamına gelen Miran ismi, özellikle kulağa hoş gelmesiyle son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor.

Hazar ne demek Osmanlıca?

hazar / حضر Bir şeyi bir kimseye vermeyip men ve hacr etmek.

Miran Kürt ismi mi?

Miran ismi Farsça kökenli olup, "Beyler" anlamını taşıyor. Kürtçede "beylerbeyi"anlamına da gelmektedir. Ayrıca iyi insan anlamına gelen bir erkek ismidir.

Mihran ne demek kuranda geçiyormu?

Mihran İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? ... Bu doğrultuda Mihran isminin kur'an-ı Kerim'de yer almadığını söylemek gerekir. Kökeni Arapçadan gelen Mihran ismi Türkçeye yerleşmiş ve son dönemlerde beğeni toplayan adlardan biridir. Hem anlamı hem de telaffuzu bakımından kız çocukları için ilgi gören bir isimdir.

Hâzâr ne demek?

Hazar “Barış ve güven.” anlamına gelmektedir.

Hazera ne demek?

Hazer, uzak durmak, çekinmek ve korkmak anlamına gelir. Bazı İslami kaynaklarda takva kelimesinin yerine hazer kullanılmıştır. Takva da hazer gibi, zarar verme ihtimali bulunan şeylerden ve tüm kötülüklerden sakınmak demektir.