Balıklıgöl hikayesi Kuran'da geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. Balıklıgöl hikayesi Kuran'da geçiyor mu?
  2. Balıklı göldeki balığın cinsi nedir?
  3. Balıklıgöl balıkları ölür mü?
  4. Balıklıgöl efsane mi?
  5. Şanlıurfa'daki Balıklı gölün anlamı nedir?
  6. Balıklı göldeki balıklar yenir mi?
  7. Balıklıgöl doğal mıdır?
  8. Balıklıgöl nasıl oluştu?
  9. Balıklıgöl suyu nereden gelir?
  10. Balıklı Göl nasıl oluştu?
  11. Urfa'daki Balıklıgöl'ün hikayesi nedir?

Balıklıgöl hikayesi Kuran'da geçiyor mu?

O kadar; ne su var ortada, ne de balık. Eğer böyle bir şey olmuş olsa, Allah bize o bilgiyi de verirdi. Bunu söyleyenlerin, dayandıkları hiçbir delil yok. Ne Kuran'da, ne de hadislerde böyle bir şey geçmiyor.

Balıklı göldeki balığın cinsi nedir?

Balıklıgöl - Şanlıurfa Balıklıgöl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Derinliği 3-5 metre civarındadır. İçinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir ve yenilmez.

Balıklıgöl balıkları ölür mü?

İbrahim'in, Keldani kavmi hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak bilinen Halil-ür Rahman Gölü'ndeki kutsal olduğuna inanılan balıklardan 500'ü öldü. ... Balık ölümleri nedeniyle ziyaretçilerin göle yem atmaları geçici olarak yasaklandı. Yapılan anonslarla ve açılan levhalarla yasak, ziyaretçilere duyuruldu.

Balıklıgöl efsane mi?

Peygamberler şehri Şanlıurfa dendiğinde ilk önce akla efsanelere konu olmuş Balıklıgöl gelir. Balıklıgöl'ü bu kadar özel kılan hikaye onun nasıl oluşmuş olduğuyla ilgili. Her mevsim yerli-yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Balıklı Göl, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak anlatılır.

Şanlıurfa'daki Balıklı gölün anlamı nedir?

Balıklıgöl (Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri), Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu iki göl, İslam alemi için kutsal sayılan balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa'nın en çok ziyaret edilen tarihî mekanlarındandır ...

Balıklı göldeki balıklar yenir mi?

Dilden dile dolaşan, çoğu zaman inanmakta güçlük çekeceğimiz türden mistik hikayeler... Balikligöl balıkları kutsal sayılır ve kimse yakalayıp yemez. Görevliler göl içerisinde ölen balıkları sudan çıkarıp başka bir yerde toprağa gömüyorlarmış.

Balıklıgöl doğal mıdır?

Türkiye'nin en önemli doğa güzelliklerinden biri de hiç şüphesiz Şanlıurfa ilinde yer alan Balıklı göldür. ... Türkiye'nin ve bilhassa da Şanlıurfa ilinin en meşhur doğa harikası ve göllerinden olan Balıklı göl hakkında birçok tarihi kaynaklarda çeşitli rivayetler bulunmaktadır.

Balıklıgöl nasıl oluştu?

İbrahim'in atıldığı yerdeki ateşin göle, ateşte yanan odunlarınsa balıklara dönüştüğüne inanılır. Hz. İbrahim'in arkasından ağlayan Nemrut'un kızı Zeliha'nın gözyaşlarından ise Balıklı Göl'ün hemen yanında bir göl daha oluşur.

Balıklıgöl suyu nereden gelir?

Şanlıurfa'da Nemrut'un Hazreti İbrahim'i kalede kurduğu mancınıkla ateşe atmasıyla oluştuğu rivayet edilen Balıklıgöl'deki suyun binlerce yıllık tarihi yolculuğu görüntülendi. ... Suyun bir kısmı caminin ihtiyacını karşılarken, diğeri kısmı alttan sızarak Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağaraya akıyor.

Balıklı Göl nasıl oluştu?

İbrahim'in atıldığı yerdeki ateşin göle, ateşte yanan odunlarınsa balıklara dönüştüğüne inanılır. Hz. İbrahim'in arkasından ağlayan Nemrut'un kızı Zeliha'nın gözyaşlarından ise Balıklı Göl'ün hemen yanında bir göl daha oluşur.

Urfa'daki Balıklıgöl'ün hikayesi nedir?

İbrahim'in atıldığı yerdeki ateşin göle, ateşte yanan odunlarınsa balıklara dönüştüğüne inanılır. Hz. İbrahim'in arkasından ağlayan Nemrut'un kızı Zeliha'nın gözyaşlarından ise Balıklı Göl'ün hemen yanında bir göl daha oluşur. Bu gölün ismi, Zeliha'nın gözü anlamına gelen Ayn Zeliha'dır.