Havacılık Yönetimi 4 yıllık mı?

İçindekiler:

  1. Havacılık Yönetimi 4 yıllık mı?
  2. Havacılık okumak için kaç puan gerekir?
  3. Havacılık Yönetimi 4 yıllık ne iş yapar?
  4. Havacılık Yönetimi pilot olabilir mi?
  5. Havacılık Yonetimi hangi fakulte?
  6. Sivil Havacılık mezunu pilot olabilir mi?

Havacılık Yönetimi 4 yıllık mı?

Havacılık Yönetimi, üniversitelerin İşletme Fakültesi ya da Havacılık ve Uzay Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.

Havacılık okumak için kaç puan gerekir?

Devlet üniversitelerinde pilotaj bölümü okumak için alınacak taban puan 523,60861'dır. Vakıf üniversitelerinde pilotaj bölümü okumak için taban puan(Burslu) 219,7393,KKTC üniversitelerinde pilotaj bölümü okumak için alınacak taban puan 191,03132'dir.

Havacılık Yönetimi 4 yıllık ne iş yapar?

Havacılık Yönetimi Bölüm Mezunu İş Olanakları Nelerdir? - Uçuş pazarlama firmaları gibi çok geniş alanlarda çalışabilir. Bu sektörde çalışmak isteyen kişiler planlama, süreç yönetimi, kalite kontrol yönetimi operasyon yönetimi üzerinde çalışmalarda bulunur.

Havacılık Yönetimi pilot olabilir mi?

Havacılık Yönetimi Öğrencilerine Özel PPL Eğitimi! Bu sayede; mezun olurken lisans diplomaları yanında kendilerine sunulan ayrıcalıkla PPL teorik eğitimlerini aldıktan sonra uçuş eğitimlerini de başarı ile tamamlayarak PPL (Hususi Pilot Lisansı) na sahip olabilirler.

Havacılık Yonetimi hangi fakulte?

Havacılık Yönetimi 20 ve 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
ÜniversiteBölüm AdıPuan Türü 2019 2018
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İşletme Fakültesi (ANKARA)( Vakıf)Havacılık Yönetimi (Fakülte) (İngilizce)(Burslu) (4)EA
23 satır daha

Sivil Havacılık mezunu pilot olabilir mi?

Pilot olmak isteyenlerin askeriye, sivil havacılık okulu ve ücretli pilotluk kursları gibi alternatif seçenekleri vardır. İlgili mevzuata göre lise mezunları ve üniversite mezunları uçuş eğitimlerine katılabilir. Üniversitelerin pilotaj bölümlerinde bu alanla ilgili eğitimler verilmektedir.