4 kutsal kitabımız nedir?

İçindekiler:

  1. 4 kutsal kitabımız nedir?
  2. Kuranı Kerim hangi peygambere hangi dilde indirilmiştir?
  3. Kaç tane kutsal din var?
  4. Zebur diye bir kitap var mı?
  5. Dört kitap kime indi?
  6. Incil hangi dilde nazil oldu?

4 kutsal kitabımız nedir?

Günümüze dek binlerce peygamber gelmiş, bu peygamberlerden yalnızca dört tanesine kitap indirilmiştir. Bütün dinlerde kutsal kitap anlayışı bulunur. Yüce Allah'ın insanlara değişik zamanlarda gönderdiği kutsal kitapların sayısı dörttür. Sırasıyla Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'dir.

Kuranı Kerim hangi peygambere hangi dilde indirilmiştir?

Cevap: Allah her ulusa, kendi dilini konuşan peygamber gönderir ve kendi diliyle kitap indirir. Hz. Musa İbrani'dir, İbranice konuşurdu. Ona gönderilen kitap da İbranice indirilmiş ve o dille yazılmıştır.

Kaç tane kutsal din var?

Bugün ise dünya da üç ilahi din vardır. Bunlar ise (Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlıktır).

Zebur diye bir kitap var mı?

Davud'a da Zebur'u verdik.” (İsrâ, 17/55). Zebur, ilahî kitaplar arasında hacimce en küçük olanıdır ve yeni hükümler getirmeyerek Tevrat'ı tasdik etmektedir. Bugün elimizde Zebur'un gerçek nüshaları veya Zebur adıyla başlı başına bir kitap bulunmamaktadır.

Dört kitap kime indi?

Dört büyük kitabın isimleri Tevrat, Zebur, İncil ve Kuran'dır. Bu kutsal kitapların peygamberleri ise şöyledir: Tevrat Hz Musa'ya, Zebur Hz Davut'a, İncil Hz İsa'ya ve Kuranı Kerim Efendimiz Hz Muhammed Mustafa'ya (sav) indirilmiştir. Ancak bu kitapların 4 büyük din mensuplarına gönderildiği gibi bir yanılgı vardır.

Incil hangi dilde nazil oldu?

Muhtemelen ilk olarak İbranice yazılmıştır. Markos İncili temel alınmıştır.