65 yaş üstü seyahat 1 ay kalmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü seyahat 1 ay kalmak zorunda mı?
  2. 65 yaş üstü seyahat serbest mi?
  3. 65 yaş üstü seyahat izni için ne gerekli?
  4. 65 yaş üstü seyahat ettiği yerde ne kadar kalacak?
  5. 65 yaş üstü vekalet nasıl verilir?
  6. E devlet seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?

65 yaş üstü seyahat 1 ay kalmak zorunda mı?

İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar seyahat izin belgesi almak ve tek yönlü şekilde gidecekleri yerde en az bir ay kalmak kaydıyla seyahat edebilirler.

65 yaş üstü seyahat serbest mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

65 yaş üstü seyahat izni için ne gerekli?

Zorunlu hallerde şehirler arası seyahatlere izin verilecek olan vatandaşlar, İçişleri Bakanlığına ait "ebaşvuru" ekranı ya da ALO 199 hattı üzerinden izin belgesi alabilecekler. Diğer yandan 65 yaş üzeri vatandaşların da seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Değerlendirme sonuçları ise daha sonra SMS ile bildirilecek.

65 yaş üstü seyahat ettiği yerde ne kadar kalacak?

Bakanlığın genelgesine göre, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek ...

65 yaş üstü vekalet nasıl verilir?

Sağlık raporu vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden isteniyor. Noter nezhinde vekalet raporları sadece raporun verildiği tarihte geçerli olduğu için aynı gün sabahta başvurulması ve işlemin tamamlanmasını takiben notere başvurulması gerekmektedir.

E devlet seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?

Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için 36 saate kadar, gidiş geliş için ise 72 saate kadar geçerli olacaktır. Seyahat izin belgesi olmadan seyahat edenlere lira idari ceza kesilecek.