Mutlu nun eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Mutlu nun eş anlamı nedir?
  2. Utangac eş anlamlısı nedir?
  3. Neşeli kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Mutlu zit anlamı ne?
  5. Mutlu eş anlamlısı nedir 5 harfli?
  6. Hüzün ve keder eş anlamlı mı?
  7. Mutlu mesut eş anlamlı mıdır?
  8. Uçurum kelimesinin Sesteşi nedir?
  9. Neşenin eş seslisi var mıdır?
  10. Uçurum kelimesinin eş anlamlısı nedir 3 harfli?

Mutlu nun eş anlamı nedir?

Mutlunun eş anlamlısı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu açısından mutlu kelimesinin eş anlamlısı 'neşeli' olarak karşımıza çıkıyor.

Utangac eş anlamlısı nedir?

Utanmak fiilinden türetilen utangaç sözcüğü, mahcup kelimesiyle anlamlıdır.

Neşeli kelimesinin eş anlamı nedir?

Neşeli kelimesinin eş anlamı olan sözcükler. ... TDK'ya göre ise bu kelimenin eş anlamlısı olarak, 'sevinçli' sözcüğü karşımıza çıkıyor. Neşeli Eş Anlamlısı Nedir? Neşeli kelimesi için eş anlamlı olarak sevinçli sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Mutlu zit anlamı ne?

Mutlu kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler; mutsuz ve üzgün olarak tanımlanabilir. ... Mutlu ve mutsuz kelimeleri birbirinin zıt anlamları olarak tanımlanmaktadır.

Mutlu eş anlamlısı nedir 5 harfli?

Berhudar, bahtiyar, mesut, ongun, sevinçli, hoşbaht bunlardan bazılarıdır.

Hüzün ve keder eş anlamlı mı?

Keder kelimesinin eş anlamlısı gam ve hüzündür. Bunun yanı sıra sıkıntı, acı, dert ve elem kelimeleri de keder kelimesinin anlamlısıdır. Keder kelimesinin eş anlamı olan sözcükler gam, elem, hüzün, sıkıntı ve acı olarak öne çıkıyor.

Mutlu mesut eş anlamlı mıdır?

Mutlu, halinden memnun, keyifli ve sevinçli anlamına gelir. Bu sözcük ''mutlu mesut'' şeklinde ikileme olarak da kullanılır. Örnek Cümle: ... Baht ve yar sözcüklerinin birleşmesiyle oluşan bahtiyar kelimesi de mesut ile eş anlamlıdır.

Uçurum kelimesinin Sesteşi nedir?

Uçurum Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Uçurum kelimesinin eş anlamlısı olarak Türkçede 'yamaç' kullanılmaktadır. Her iki kelime de yazılışları farklı olsa dahi anlamları aynı olarak öne çıkıyor.

Neşenin eş seslisi var mıdır?

Neşe kelimesi eşit olarak iki farklı anlamlı kelime ile beraber yaygın şekilde değerlendirilmektedir. ... Neşenin eş anlamlısı hakkında tüm bilgileri derledik. Haberin Devamı TDK'ya göre neşe kelimesi için, 'sevinç' ve 'mutluluk' sözcükleri karşımıza çıkmaktadır.

Uçurum kelimesinin eş anlamlısı nedir 3 harfli?

Uçurum kelimesi Türkçede çok sık kullanılan yaygın sözcüklerden biridir. TDK'ya göre bu kelimenin eş anlamlısı olarak karşımıza 'yamaç' çıkıyor.