Öabt KPSS sınavı ne zaman?

İçindekiler:

  1. Öabt KPSS sınavı ne zaman?
  2. Öabt öğretmenlik sınavı ne zaman?
  3. 2021 Ogretmenlik sinavi ne zaman?
  4. Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına kimler girebilir?
  5. KPSS alan sınavı kaç yılda bir yapılır?

Öabt KPSS sınavı ne zaman?

KPSS ÖABT sınavı 15 Ağustos'ta yapılacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren KPSS giriş belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek.

Öabt öğretmenlik sınavı ne zaman?

2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS 2021 başvuruları ise 28 Mayıs - 14 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. KPSS sonuçları 16 Eylül'de duyurulacak.

2021 Ogretmenlik sinavi ne zaman?

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK? 2021-KPSS A Grubu Ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) oturumları 1 Ağustos'ta, 10:15'te düzenlenecek. 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 7 Ağustos ve 8 Ağustos'ta yapılacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına kimler girebilir?

KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.

KPSS alan sınavı kaç yılda bir yapılır?

Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir. Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.