Tentürdiyot Batikon nedir?

İçindekiler:

  1. Tentürdiyot Batikon nedir?
  2. Batikon içinde ne var?
  3. Eczanede tentürdiyot ne kadar?
  4. Tentürdiyot nedir nerelerde kullanılır?
  5. Batikon 100 cc nedir?
  6. Batikonun son kullanma tarihi var mıdır?
  7. Açık yaraya tentürdiyot sürülür mü?

Tentürdiyot Batikon nedir?

Tentürdiyot, yaraların nikotik ve bakteriyel cilt enfeksiyonlarının antisepsisinde, yaraların mikrop kapmasının önüne geçmek için sürülen iyotlu tentür. Tentürdiyot, deride mevcut bakterilerin ™.88'ni azaltır. Derinin dezenfeksiyonundan sonra yaklaşık 4 saat 40 dakika süre ile asepsisini sağlar.

Batikon içinde ne var?

İlk yardım gerektiren küçük ve basit çaplı yaralanmalarda da kullanım uygun bir içeriğe sahiptir. Dermosept antiseptik% 10 povidon, iyodin ve poli iyot kompleksi içeriğine sahiptir. Kutu içerisinde 1000 cc antiseptik bulunur.

Eczanede tentürdiyot ne kadar?

Tentürdiyot 50 ml
İlaç Adı:Tentürdiyot 50 ml
Fiyatı:9 TL
Reçete Tipi:
e-Reçete:
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!
5 satır daha

Tentürdiyot nedir nerelerde kullanılır?

Tentürdiyot sadece, yara olan bölgenin etrafındaki mikropların öldürülmesi için kullanılır. Böylelikle açık yaradan vücuda mikrop girmesi önlenmiş olur. Yara üzerine uygulandığında ise ciddi problemlere yol açar ve yaranın iyileşmesini geciktirir."Temizlenmesi için oksijenli su kullanınProf. Dr.

Batikon 100 cc nedir?

Özellikleri: Antiseptik, yara tedavilerinde ve yanık tedavilerinde de kullanıma uygundur. Pyodermi, mikotik ve bakterilere ait olan enfeksiyonlar ile super enfekte dermatozlar için uygundur. Hijyen gerektiren durumlarda ve el dezenfektanı olarak da kullanılabilir.

Batikonun son kullanma tarihi var mıdır?

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra BATTICON'u kullanmayınız.

Açık yaraya tentürdiyot sürülür mü?

Açık yaralara sürülmez. Çünkü tentürdiyodun içinde bulunan iyot, hücreyi yakarak öldürür. Özellikle sürücüler tentürdiyodun nasıl kullanılacağını bilmiyor. Tentürdiyot sadece, yara olan bölgenin etrafındaki mikropların öldürülmesi için kullanılır.