TSH yüksekliği gebeliği etkiler mi?

İçindekiler:

  1. TSH yüksekliği gebeliği etkiler mi?
  2. Tiroid bebeği etkiler mi?
  3. Tiroidin yüksek olması gebeliğe engel mi?
  4. Tiroid spermi etkiler mi?
  5. Tiroid ilacı kullanırken hamile kalınır mi?
  6. Tiroid düşüklüğü kısırlık yapar mı?
  7. Tiroid hastası hamile kalabilir mi?

TSH yüksekliği gebeliği etkiler mi?

Gebe olmayan kadınlardaki gibi, TSH kan düzeylerinin yükselmesi gebe kadınlarda primer hipotiroidi tanısını koydurur. Gebeliğin ilk trimesterinde sadece tiroid otoantikorları ile rutin bir taramayı destekleyecek yeterli kanıt yoktur, bu nedenle önerilmemektedir.

Tiroid bebeği etkiler mi?

Gebelikte tiroid tedavi edilmezse ciddi problemlere neden olabiliyor. Gebelikte tiroid hastalıkları tedavi edilmezse düşük, erken doğum, gebelik zehirlenmesi (preeklempsi), hipertansiyon, bebekte yetersiz gelişme ve yenidoğan hipertiroidisi tablolarına sebep olabilir.

Tiroidin yüksek olması gebeliğe engel mi?

Tiroid gebe kalımını engeller mi? Evet engel olabilir. Ancak bu durum tek başına bir sebep olamaz. Şayet kadında her hangi bir kısırlık belirtisi ve sebebi var ise tiroid işte bu noktada etkili olur ve o kısırlık sebebinin etkisini artırır.

Tiroid spermi etkiler mi?

Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil"Hipertiroidizm veya hipotiroidizm erkek kısırlığının da bir nedeni olup, sperm gelişiminde normal tiroid hormonu seviyeleri gereklidir. Tüm bunların yanı sıra tiroid hastalığı hem kadınlarda hem de erkeklerde genellikle cinsel arzuyu (libidoyu) düşürür.

Tiroid ilacı kullanırken hamile kalınır mi?

Tiroit ilacı kullanan hastalar ise tiroit kontrolü sağlandıktan sonra gönül rahatlığı ile gebe kalabilir. Gebelik döneminde tiroit hormonlarına ihtiyaç artar. Bu durumda ilaç kullanan hastaların doktoruna danışarak doz artırması gerekebilir.

Tiroid düşüklüğü kısırlık yapar mı?

Gebelik başlangıç döneminde görülen TSH düşüklüğü ise gebelerde görülen fizyolojik değişikliktir. Bu durum özel takip gerektirir. Tiroid nodülleri, tek başına kadınlarda tiroid fonksiyonlarını bozmadığı sürece kısırlığa yol açmaz.

Tiroid hastası hamile kalabilir mi?

Özellikle aç karnına tiroid hormonu kullanarak haşimato hipotiroidisi kontrol altına alınmış olan kadınların TSH düzeyleri normal olduğu sürece hamile kalmaları herhangi bir problem yaratmaz. TSH düzeyi normal olduğu sürece doğacak çocuk için de herhangi bir tehlike söz konusu olmaz.