Sosyal güvenlik kayıt belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Sosyal güvenlik kayıt belgesi nereden alınır?
  2. Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi izin belgesi yerine geçer mi?
  3. Sigorta Belgesi nasıl alınır?
  4. Çalışmadığına dair belge e devletten nasıl alınır?
  5. Sigortalı olduğuna dair belge nereden alınır?
  6. Herhangi bir yerde çalışmadığına dair belge nereden alınır?

Sosyal güvenlik kayıt belgesi nereden alınır?

SOSYAL GÜVENLİK KAYIT BELGESİ NASIL ALINIR? Çalışma izni, SGK kaydı e-Devlet sistemi üzerinden alınabiliyor. Çalışma izni almak isteyenler, e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına girip çıktı almaları gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi izin belgesi yerine geçer mi?

Kişilerin e-devlet ekranı üzerinden temin edebilecekleri bu belge kişinin çalıştığı kuruma dair detaylara yer verdiğinden çalışma izin belgesi yerine kullanılabiliyor. SGK KAYIT BELGESİ NASIL ALINIR?

Sigorta Belgesi nasıl alınır?

E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek sgk belgenizin dökümünü alabilirsiniz.

Çalışmadığına dair belge e devletten nasıl alınır?

(https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu? barkodlu=BelgeOlustur) sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi giriniz. Bu şekilde E-Devlet sistemine giriş yaparak belgeyi alabilirsiniz.

Sigortalı olduğuna dair belge nereden alınır?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. SGK hizmet dökümü belgesinin alınabilmesi için E-Devlet sistemine giriş yapılması gereklidir. Sisteme giriş için; E-Devlet şifresi, mobil imza, E-imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı ve mobil bankacılık seçenekleri bulunur.

Herhangi bir yerde çalışmadığına dair belge nereden alınır?

Çalışmadığına dair belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor: 1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.