Doğum kontrol hapını kimler kullanır?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapını kimler kullanır?
  2. Doğum kontrol hapı ne kadar zaman kullanılır?
  3. Doğum kontrol hapı hangi durumlarda kullanılır?
  4. Kok kimler kullanamaz?
  5. Doğum kontrol hapı 1 ay kullanılır mı?
  6. Yasmin doğum kontrol hapı kimler kullanamaz?
  7. Kontraseptif yöntem ne demek?

Doğum kontrol hapını kimler kullanır?

Ancak 35 yaş üstü sigara içen kadınlar, 35 yaş üzeri olup bir yıldan daha kısa bir sürede sigarayı bırakmış olanlar, hipertansiyon-ciddi kalp hastalığı olanlar, uzun süre hareketsiz kalınması gereken ameliyatlar sonrası nekahat döneminde olanlar, önceden felç geçirmiş kişiler, migreni olan hastalar, meme kanseri, viral ...

Doğum kontrol hapı ne kadar zaman kullanılır?

Doğum kontrol hapları kısırlığa neden olmazlar ancak son yapılan çalışmalar 8-10 seneden daha uzun süreli kullanıldıkları taktirde bu ilaçların meme kanseri oluşumunu hızlandırabileceğini gösteriyor. Bu nedenle bu süreden daha uzun hap kullanılmasını önermiyoruz.

Doğum kontrol hapı hangi durumlarda kullanılır?

Bazı durumlar için koruyucu etkileri vardır: akne, dış gebelik, kemiklerde zayıflama, endometrium ve over kanseri, anemi, ağrılı adet görme, aşırı adet kanaması gibi durumlarda faydalı ve koruyucu etkileri mevcuttur. Sadece progesteron içeren hapların kullanımı bazı durumlarda kombine haplara oranla daha güvenlidir.

Kok kimler kullanamaz?

Kimler kullanmamalı: gebeler, emzirenler (bebek 6 aydan küçükse), sarılığı, aktif karaciğer hastalığı olanlar, iskemik kalp hastalığı ya da inme hikayesi olanlar, pıhtılaşma sorunları olanlar (DVT, pulmoner emboli), ≥35 yaş ve sigara içenler, 40 yaşından büyük ve DM'u olanlar, başağrısı olanlar (migren), yüksek ...

Doğum kontrol hapı 1 ay kullanılır mı?

Doğum kontrol haplarının kullanımı şöyledir; 21 gün ara vermeden kullanılır. Takip eden 7 gün hap kullanılmaz ve adet kanaması olur. Ardından ikinci kutuya başlanır. Kutudan 28 hap çıktı ise bu 28 gün boyunca ara vermeden kullanım şarttır.

Yasmin doğum kontrol hapı kimler kullanamaz?

Hipertansiyon, diyabet, damar tıkanıklığı, inme, kalp kapak hastalığı olan kişiler ve meme kanseri tanısı olanlar, doğum kontrol hapı kullanmamalıdır. Ayrıca, bazı nörolojik hastalıkların varlığında da doğum kontrol hapı kullanımı önerilmez.

Kontraseptif yöntem ne demek?

Ailelerin istenilen sayıda çocuk sahibi olabilmeleri için uygulanan hamilelikten korunma yöntemlerine ” Aile planlaması “ denir. Tıbbi literatürde gebelikten korunmaya “ kontrasepsiyon ” gebelikten koruyucu yöntemlere ise ” kontraseptif yöntemler “ denilmektedir.