Chia tohumu nasıl tüketilir?

İçindekiler:

  1. Chia tohumu nasıl tüketilir?
  2. Cihan tohumu zayıflatır mı?
  3. Chia tohumu nasıl kullanılır neye yarar?
  4. Chia tohumu bağırsakları çalıştırır mı?
  5. Chia tohumu suda nasıl kullanılır?
  6. Chia tohumu yoğurtla nasıl kullanılır?
  7. Chia tohumu yoğurtta ne kadar beklemeli?
  8. Acı çehre tohumunu kimler kullanmamalı?
  9. Chia tohumu kimler kullanmamalı?

Chia tohumu nasıl tüketilir?

Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. En yaygın kullanım şekli yulaf ezmesi, yoğurt, salata, smoothie ve meyve karışımları gibi gıdalara eklenmesi şeklindedir. Çiğ olarak baharat gibi farklı yemeklere eklenerek de kullanılabilir.

Cihan tohumu zayıflatır mı?

Yapılan incelemeler ve çeşitli araştırmalar sonucunda chia tohumunun zayıflatıcı değil zayıflamaya yardımcı bir besin olduğu ifade edilir. Bu durumu biraz daha açarsak şöyle ifade edebiliriz. Chia tohumu tüketildiğinde midede jel bir kıvam alır. Lif kaynağı olduğu için de tok tutucu bir etkiye sahiptir.

Chia tohumu nasıl kullanılır neye yarar?

Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. Salataya, yoğurda, çorbalara ve smoothie'lere baharat ekler gibi ekleyip doğrudan tüketebilirsiniz. Chia tohumunun en önemli özelliği, sıvı bir gıdanın içine koyulduğunda ve bekletildiğinde, içeceğin jölemsi bir kıvam almasını sağlamasıdır.

Chia tohumu bağırsakları çalıştırır mı?

Chia tohumu bağırsakları çalıştırır mı? İçerdiği yüksek lif oranıyla sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. Günlük tüketilmesi gereken lif miktarı 20-30 gramdır. 2 yemek kaşığı chia tohumu tüketildiğinde yaklaşık 11 gram lif alınmaktadır.

Chia tohumu suda nasıl kullanılır?

Chia tohumlarını ıslatmak için bir fincan suya yaklaşık 1.5 yemek kaşığı chia tohumu katın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Chia tohumu kendi ağırlığının 10 – 12 katı kadar su tutabildiğinden su kaybını önlemek için uygundur. Böylece özellikle sporcular ve yoğun fiziksel aktivitelerde bulunanlar için ideal bir besindir.

Chia tohumu yoğurtla nasıl kullanılır?

Yoğurdu bir kasenin içerisine alın (kadınlar 4 yemek kaşığı, erkekler 6 yemek kaşığı). İçerisine chia tohumunu da ilave edin. Daha sonra doğranmış yeşil elmayı da ekleyin ve malzemeleri güzelce karıştırın. Son olarak elinizle ufaladığınız cevizleri de üzerinden bırakın.

Chia tohumu yoğurtta ne kadar beklemeli?

Bütün malzemeleri yoğurdun içerisinde karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Buzdolabında bekletilip chia tohumlarının hacmi arttıktan sonra 1 hafta akşam öğünü yerine tüketebilirsiniz.

Acı çehre tohumunu kimler kullanmamalı?

Bu bitkiyle kaybedilen su alınmadığı takdirde, vücutta halsizlik görülebilmektedir. Şeker hastaları, böbrek ve karaciğer hastalarının bu bitkiyi tüketmeleri tehlikelidir. Kortizon tedavisi gören kişilerin ve anti-depresan ilaç tedavisi gören kişilerinde bu bitkiyi kesinlikle tüketmemeleri gerekmektedir.

Chia tohumu kimler kullanmamalı?

Artan, “Yüksek Omega - 3 içeriğinden dolayı kan sulandırıcı etkisi olan chia tohumunu kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin tüketmemesi gerekiyor. Ayrıca bazı kişilerde çeşitli alerjik reaksiyonlara ve gastrointestinal problemlere yol açan chia tohumunun bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor" dedi.