Kivircik tohumu ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Kivircik tohumu ne zaman ekilir?
  2. Marul ıspanak ne zaman ekilir?
  3. Kışlık kıvırcık ne zaman ekilir?
  4. Kışlık ıspanak ne zaman ekilir?
  5. Ispanak Tohumu kaç günde yeşerir?
  6. Bu aylarda bahçeye ne ekilir?
  7. Yeşillikler hangi ayda ekilir?

Kivircik tohumu ne zaman ekilir?

Ocak ayından Haziran ayı sonuna dek olan dönem idealdir. Tohumlar birbirinden 20-30 cm mesafeli olarak 1 cm derine tırmıkla düzlenip, işlenmiş toprağa ekilir. Her 1 cmlik tohum çukuruna 3-4 tohum atılmalı aralarında en güçlü olan bitki gelişmek için tutulmalı, zayıflar sökülmelidir.

Marul ıspanak ne zaman ekilir?

Ispanak ekim zamanı ilk bahar ve yaz aylarıdır. İlk baharın erken zamanlarında 2 haftada bir ıspanak ekimi yapılabilir. Uygun çimlenme için, toprak ısısı 21 dereceden fazla olmamalıdır.

Kışlık kıvırcık ne zaman ekilir?

Marul fidelerinin dikim zamanı ise eylül- ocak aylarında yapılmaktadır. Hasat işlemine ise eylül ayında başlanmaktadır. Çok fazla soğuk kış ayları haricinde haziran sonuna kadar devam etmektedir. Yayla şartları göz önüne alındığı zaman tohum mart ayında ekilir ve nisan-mayıs gibi dikim işlemi yapılır.

Kışlık ıspanak ne zaman ekilir?

Ispanak tohumları genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarına ekilmektedir. Bu aylarda ıspanak tohumlarını dikebilirsiniz. Zaman zaman yaz aylarında da ekildiği görülmüştür. Ancak, yaz aylarının sıcak geçtiği bölgelerde ilkbahar veya sonbahar aylarında ekilmesi daha uygun olacaktır.

Ispanak Tohumu kaç günde yeşerir?

işlenmiş toprağa ıspanak tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2-2,5 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Bu aylarda bahçeye ne ekilir?

Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir. Eylül: Bakla, kekik, biberiye, Mısır, maydanoz, lavanta eylül ayında ekilebilen sebzeler arasındadır. Ekim: Dereotu ve bakla ekilebilir.

Yeşillikler hangi ayda ekilir?

Mayıs: Fasulye, Mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli ekilmektedir. Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, beyaz kabak, brokoli, dereotu ve roka ekilebilmektedir. Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, Mısır, roka temmuz ayında ekilebilen sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir.