Havaalanından yolcu almak için izin belgesi gerekiyor mu?

İçindekiler:

  1. Havaalanından yolcu almak için izin belgesi gerekiyor mu?
  2. Havaalanına gitmek için izin nasıl alınır?
  3. Seyahat izin belgesi uçak nereden alınır?
  4. 199 seyahat izin belgesi ne zaman sonuçlanır?

Havaalanından yolcu almak için izin belgesi gerekiyor mu?

Bilindiği üzere, tam kapanmada uçak yolcuları için seyahat izin belgesi bilet satın alma işlemleri için zorunlu hale getirilmişti. Yeni İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma yasağı uygulanan saatlerde şehirler arası seyahat yasağının devam edeceği açıklandı.

Havaalanına gitmek için izin nasıl alınır?

Kapsam dahilindeki vatandaşların izin talepleri, otogar ve havaalanlarında bu amaçla oluşturulan başvuru masaları, Bakanlık tarafından bu işlemler için tahsis edilecek "Alo 199" çağrı merkezi ile İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi üzerinden alınacak.

Seyahat izin belgesi uçak nereden alınır?

Vatandaşlar, belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden valilik/kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebilecek.

199 seyahat izin belgesi ne zaman sonuçlanır?

Değerlendirme sonucu sms ile bildirilirken başvurusu onaylananlar otogar ve havalimanında TC kimlik numaralarıyla seyahat yapabilecekler. Seyahat izin belgesinin sonucu kısa sürede çıkmaktadır. Genellikle aynı gün veya 1 gün sonunda başvuru sonuçları açıklanmaktadır.