Iş için seyahat izni nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Iş için seyahat izni nasıl alınır?
  2. Uçuş için izin belgesi nasıl alınır?
  3. Uçakla seyahat izin belgesi gerekiyor mu?
  4. 65 yaş üstü uçakla seyahat edebilir mi?
  5. Şehir içi seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Iş için seyahat izni nasıl alınır?

Seyahat İzin Belgesi'ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199'u arayarak kolayca alabilirsiniz.
  1. Alo 199'u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
  2. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
Daha fazla öğe...

Uçuş için izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat İzin Belgesi ALO 199 Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilir. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e - Başvuru” kısmına giriliyor.

Uçakla seyahat izin belgesi gerekiyor mu?

Kademeli normalleşme ile güzel günlere dönüşün başladığı belirtilen açıklamada, "17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yurt içi uçuş biletlerinizi, seyahat izin belgesine ihtiyaç duymadan alabilirsiniz. ... Bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması kaldırıldı.

65 yaş üstü uçakla seyahat edebilir mi?

17 Mayıs'ta açıklanan Yeni Kademeli Normalleşme kararlarıyla birlikte 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izin belgesi alma zorunluluğu kaldırıldı. Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak.

Şehir içi seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler ya e Devlet başvurusu ya da ALO 199 iletişim hattı üzerinden başvuru yapabiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklanıyor.