İsofix özelliği ne demek?

İçindekiler:

  1. İsofix özelliği ne demek?
  2. İsofix her arabada var mı?
  3. Oto koltuğu alırken nelere dikkat etmek gerekir?
  4. Oto koltugu kac aydan itibaren zorunlu?
  5. ADAC testi nedir?
  6. Top Tether ne demek?
  7. En iyi bebek koltuğu hangisi?
  8. Renault Clio isofix var mı?
  9. Iyi bir oto koltuğu nasıl olmalı?
  10. I size oto koltuğu nedir?
  11. Bebek oto koltuğu şart mı?
  12. Ana kucağı oto koltuğu olur mu?
  13. ADAC testi önemli mi?
  14. Joie ADAC testi var mı?
  15. Top Tether ne işe yarar?
  16. Top Tether nereye takılır?
  17. Araba koltuğu hangi marka olmalı?
  18. Graco oto koltuğu hangi ülkenin?
  19. Hyundai Accent ISOFIX var mı?
  20. Renault Fluence ISOFIX var mı?

İsofix özelliği ne demek?

ISOFIX, uluslararası standart bir oto koltuğu montaj sistemidir. Emniyet kemeri kullanmadan bir çocuk oto koltuğunu arabaya takmanın en güvenli, en kolay ve en hızlı yoludur. ISOFIX, 2006'dan beri çoğu yeni arabada standarttır.

İsofix her arabada var mı?

Arabamda ISOFIX Var mı? Yazımızın başlarında da belirttiğimiz üzere 2006 yılı sonrasında piyasaya çıkan araçların büyük bölümü isofix uyumludur. 2013 yılından sonra üretilen tüm araçlar içinse isofix zorunluluğu getirilmiştir.

Oto koltuğu alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Ürünün, 5 nokta emniyet kemer sistemine sahip olmasına dikkat edin. Koltuğun iç kısmının köpükle kaplı olması da çocuğunuzun darbelere karşı çok daha korunaklı kalmasını sağlar. İlave baş desteği ve her iki yanda darbe emici bariyerleri olan modelleri tercih edin.

Oto koltugu kac aydan itibaren zorunlu?

4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı. Bunlar arka koltuğa öne bakacak şekilde monte edilebilir. Çocuk mümkün olduğu kadar uzun süre, 0-12 aylık dönemde olduğu gibi, oto koltuğunda yüzü arkaya bakacak şekilde seyahat etmeli.

ADAC testi nedir?

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club) Alman Otomobil Kurumu'nun kısaltılmış adıdır. ... Oto koltuk üreticilerinin talebi doğrultusunda, araçların kaza geçirmeleri halinde oto koltuklarının ne derece güvenli olduğuna dair çarpışma testi belgesi de vermektedir.

Top Tether ne demek?

Top Tether, çocuk güvenlik koltuğunu tepe noktasından kanca yardımıyla sabitleyerek araç içerisinde dönme hareketini sınırlayan üçüncü bir bağlantı noktasıdır.

En iyi bebek koltuğu hangisi?

Isofixli Oto Koltuğu Modellerinin Karşılaştırması
Marka/ModelÖne Çıkan Özellik
Joie Every Stage Fx oto koltuğuIsofix, Top Tether ve emniyet kemeriyle bağlanabilmesi
Chicco Go-One Isofix oto koltuğuBaşlık ve emniyet kemerinin aynı anda ayarlanabilmesi
Kraft Duo Fix Isofixli oto koltuğuÖne ve arkaya doğru kullanılabilmesi
9 satır daha

Renault Clio isofix var mı?

Clio aracınızda çocuk koltuğu ile sağlanan koruma seviyesi, çocuğunuzu ve tertibatını tutma kapasitesine bağlıdır. ... Clio aracınıza iki yöntemle çocuk koltuğu bağlama sistemi vardır. Bunlar, emniyet kemeri veya ISOFIX bağlama sistemidir.

Iyi bir oto koltuğu nasıl olmalı?

Gr1–2–3 Oto Koltuğu (9–36 kg.) 3- Fiber içinde darbe emici yan korumaların olması, olası bir kaza durumunda bebeğinizi korur. 4- İç kaplama terletmeyecek bir malzemeden olmalı hatta ekstra hava sirkülasyon sistemi bebeğin terlemesini önlüyor. 5- Beş noktadan emniyet kemeri mutlaka olmalı.

I size oto koltuğu nedir?

İ-Size standartları, Temmuz 2013 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren Avrupa oto koltuğu düzenlemesidir. Bu standart, 15 aydan daha küçük çocuklara yönelik oto koltuğu güvenlik yönetmeliklerini kapsar.

Bebek oto koltuğu şart mı?

Çocukların sağlığı ve güvenliği sebebiyle artık araçlarda, bebek koltuğu bulundurulması zorunlu hale getirildi. ... Çocukların güvenliğini sağlamak adına, araçlarda bebek koltuğunun bulunması gerekiyor. Buna bağlı olarak eğer kilosu 36'nın altında, boyu da 150 cm'nin altında olan çocuklar, oto koltuğu kullanmak zorundadır.

Ana kucağı oto koltuğu olur mu?

Öncelikle ana kucağı sadece oto koltuğu olarak kullanılmıyor. Muhakkak bebeğini içerisine koyup taşıyacaksın. Bebeğin ağırlığı da olacağı için ana kucağının ağır olması bu işlemi yapmanı çok zorlaştırabilir.

ADAC testi önemli mi?

ADAC testi çok uzun yıllardır yapılan bir otomobil lastiği testidir. Bu testte dayanılırlık ve güvenilirlik puanlanırken otomobil lastikleri kendi içlerinde derecelendirilir. Otomobil lastiği alırken bu teste tabi olanları tercih etmeniz sizin ve sevdikleriniz açısından güvenlik açısından oldukça önemlidir.

Joie ADAC testi var mı?

Listemizin en çok satanları arasında bulunan Joie Every Stage, doğumdan 18 kg olana kadar arkası dönük 9 kg'dan 36 kg'a kadar önü dönük bir şekilde kullanılabiliyor. ... Son derece konforlu ve güvenilir joie every stage fx adac testini geçen kaliteli bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Top Tether ne işe yarar?

Top Tether, çocuk güvenlik koltuğunu tepe noktasından kanca yardımıyla sabitleyerek araç içerisinde dönme hareketini sınırlayan üçüncü bir bağlantı noktasıdır.

Top Tether nereye takılır?

Eğer çocuk oto koltuğunu daha da güvenli hale getirmeyi istiyorsanız isofix'in yanında top tether yöntemini de kullanabilirsiniz. Top tether ya da üstten bağlama yönteminde bebek koltuğu arabanın arkasındaki kancaya bağlanarak ekstra bir güvenlik önlemi alınmış oluyor.

Araba koltuğu hangi marka olmalı?

Isofixli Oto Koltuğu Modellerinin Karşılaştırması
Marka/ModelÖne Çıkan Özellik
Joie Every Stage Fx oto koltuğuIsofix, Top Tether ve emniyet kemeriyle bağlanabilmesi
Chicco Go-One Isofix oto koltuğuBaşlık ve emniyet kemerinin aynı anda ayarlanabilmesi
Kraft Duo Fix Isofixli oto koltuğuÖne ve arkaya doğru kullanılabilmesi
9 satır daha

Graco oto koltuğu hangi ülkenin?

Graco Slimfit LX Isofixli 9-36 Kg Oto Koltuğu ile tanışın!...Genel Özellikler.
MarkaGraco
Stok KoduGRC-8AE998-0042
Üretim YeriÇin

Hyundai Accent ISOFIX var mı?

Accent Blue'da yan ve perde hava yastıkları PRIME paketi için standart donanımdır. ISOFIX: Accent Blue'da standart olarak sunulan bir güvenlik ekipmanıdır. ISOFIX, arka koltuğun sağ ve sol kısmında bulunan ve çocuk koltuklarını sabitlemek için kullanılan uluslararası bir güvenlik donanımıdır.

Renault Fluence ISOFIX var mı?

ESP'nin opsiyonel olarak sunulduğu Fluence'ta ABS, ISOFIX bağlantısı, AFU, kemer ikaz uyarısı, yan havayastığı, ön havayastıklarının manuel olarak hizmet dışı bırakılması gibi güvenlik ekipmanları standart.