Sismik araştırma gemileri ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Sismik araştırma gemileri ne işe yarar?
  2. Sismik araştırma gemilerini kim aldı?
  3. Oruç Reis gemisi ne ise yarar?
  4. Türkiye doğalgaz arama gemilerini nereden aldı?
  5. Sismik araştırma gemileri ne zaman alındı?
  6. Kanuni sondaj gemisi nereden alındı?

Sismik araştırma gemileri ne işe yarar?

Sismik araştırma gemileri denizin derinliklerine inerek doğal kaynakların yüzeye çıkarılmasına olanak sağlamaktadır. Petrol, maden ve doğalgaz zenginliklerini bularak yüzeye çıkarmak için sismik araştırmadan faydalanılmaktadır.

Sismik araştırma gemilerini kim aldı?

Yapılan açık artırmayla 2020'de TPAO tarafından 37,5 milyon ABD doları karşılığında satın alındı. Gemi, metre derinliğe, 3 bin metre sondaj açabilme kapasitesine sahip. Kanuni altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.

Oruç Reis gemisi ne ise yarar?

Açık denizlerde iki ve üç boyutlu derin sismik araştırmalar yapabilecek kapasitede modern sevk ve manevra sistemleriyle donatılan ORUÇ REİS gemisi ile petrol ve doğal gaz araştırmalarının yanı sıra kara alanlarımızın deniz altındaki devamlılıklarının izlenmesi bağlamında kıta sahanlığı gibi stratejik öneme haiz ...

Türkiye doğalgaz arama gemilerini nereden aldı?

Yenileme ve bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yavuz sondaj gemisi Doğu Akdeniz'deki görevine 20 Haziran 2019'da çıktı. Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni'nin yapımı 2012'de Güney Kore'de tamamlandı. Yapılan açık artırmayla 2020'de TPAO tarafından 37.5 milyon ABD doları karşılığında satın alındı.

Sismik araştırma gemileri ne zaman alındı?

RV Barbaros Hayreddin Paşa Türk sismografik araştırma gemisi. Sahibi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından işletilmektedir. 2011 yılında Dubai'de inşa edilen gemi, 2013 yılında sismografik, özellikle de petrol ve gaz araştırmalarında kullanılmak üzere Türkiye tarafından satın alındı.

Kanuni sondaj gemisi nereden alındı?

KANUNİ SONDAJ GEMİSİ NEREDEN ALINDI? Gemi, 2012'de Samsung Heavy Industries tarafından Güney Kore'de Sertão adıyla denize indirildi. Marshall Adaları (2012-2020) bandırasıyla, Schahin Group'a aitti ve Petrobras tarafından işletiliyordu. Bu dönemde Brezilya'da görev yaptı.