GSS borçları ne zaman silinecek?

İçindekiler:

  1. GSS borçları ne zaman silinecek?
  2. Gelir testi yaptıranların borcu silinecek mi?
  3. Bağkur borçları ne zaman silinecek 2021?
  4. GSS prim borcu ödenirse ne olur?
  5. GSS aylık ne kadar 2021?
  6. Gelir testi yaptıranlar tekrar yaptıracak mı?
  7. Isteğe bağlı sigorta ne kadar 2021?
  8. Sosyal güvenlik primleri ödenmezse ne olur?
  9. Genel sağlık sigortası kaç ay ödenmezse?
  10. GSS borcu kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?

GSS borçları ne zaman silinecek?

Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Gelir testi yaptıranların borcu silinecek mi?

Gelir testi sonucu her türlü gelirlerinin hane içinde kişi başına düşen aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden (1.192,50 liradan) az olması halinde tahakkuk ettirilen GSS prim borçları tescil tarihi itibarıyla silinecek ve borçtan kurtulacaklar.

Bağkur borçları ne zaman silinecek 2021?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 31.10.2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

GSS prim borcu ödenirse ne olur?

Her aya ait GSS priminin izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Tahakkuk eden prim borcunun yasal süresinde ödenmemesi halinde, ödeme vadesinin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için yüzde 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılıyor.

GSS aylık ne kadar 2021?

Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3'ü tutarındadır. Bu nedenle 2021 yılı için bu kapsamdaki kişilerin ödeyeceği prim tutarı aylık 107,33 TL'dir.

Gelir testi yaptıranlar tekrar yaptıracak mı?

Oğlunuz daha önce gelir testine başvurduğu için yapılandırma yasası kapsamında gelir testine başvuramaz. Ancak gerekli görülen hallerde ve/veya GSS'lilerin gelir durumlarının değişmesi sonucu gelir tespitinin yenilenmesi taleplerinin uygun bulunması halinde gelir tespitinin yeniden yapılması mümkün.

Isteğe bağlı sigorta ne kadar 2021?

1/1/2021 ila 31/12/2021 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı,119,25 TL x 30 x % ,50 TL.

Sosyal güvenlik primleri ödenmezse ne olur?

İşçinin SGK priminin eksik ödenmesi halinde işverene idari para cezası uygulanır. Eksik prim cezası yanı sıra işçinin işverene karşı hakları olduğunu da vurgulamak gerekir. SGK primi eksik ödenen işçi hizmet gün sayısının yeniden hesaplanması için hizmet tespit davası açma hakkına sahiptir.

Genel sağlık sigortası kaç ay ödenmezse?

GSS primini kendileri ödeyen kişilerin ve Bağ-Kur'luların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için SGK'ya 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Bu durumdaki kişiler eğer 60 günden fazla prim borçları olursa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor.

GSS borcu kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?

GSS primini kendileri ödeyen kişilerin ve Bağ-Kur'luların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için SGK'ya 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Bu durumdaki kişiler eğer 60 günden fazla prim borçları olursa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor.