Birini sabote etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Birini sabote etmek ne demek?
  2. Sabote Türkçe karşılığı nedir?
  3. Sabotaj var ne demek?
  4. Müttefik ne demek TDK?
  5. Provoke etmek ne demek?
  6. Suistimal etmek ne demek?
  7. Sabotaj neden yapılır?
  8. Sabotaj nedir ISG?
  9. Propaganda ne demek TDK?
  10. Jowett ve o donnell propaganda tanımı nedir?
  11. Provoke ne demek TDK?
  12. Provoke mi?
  13. Suistimal etmek ne demek TDK?
  14. Suistimal mı suiistimal mı?
  15. Örgütsel sabotaj nedir?
  16. Yangında sabotaj ne demek?
  17. Sabotaj kaç gb?

Birini sabote etmek ne demek?

Bir işi veya durumu bilinçli ve kasıtlı olarak bozup zarara yol açan davranışta bulunmak, sabote etmek. Cripple.

Sabote Türkçe karşılığı nedir?

baltalama. Bilinçli ve kasıtlı olarak bir işi veya bir durumu bozarak zarara yol açan harekette bulunma, sabotaj, sabote. Baltalamak işi.

Sabotaj var ne demek?

Kelime anlamı yıkmak, parçalamak, kullanılmaz hale getirmektir.

Müttefik ne demek TDK?

Müttefik kelimesi Türkçede yerleşik olarak sıkça değerlendirilen bir sözcüktür. TDK üzerinden anlamı ise iş birliği yapan kişiler ile beraber topluluklar olarak öne çıkar. Ancak halk arasında daha çok devletler için kullanılan bir kelime olarak öne çıkıyor.

Provoke etmek ne demek?

1. anlamı "Kışkırtmak" anlamındaki provoke etmek birleşik fiilinde kullanılır. 2. anlamı harekete geçirmek; provoke tahrik et, küs- provokingasaba dokuprovokinglykızdıracak şeki; sebep olbe provoked kızmak; teşvik etmek, tahrik etmek, dürtmek; kızdırmak, öfkelendirmek, sinirlendirmek.

Suistimal etmek ne demek?

Suistimal Türk dil kurumuna göre görevi kötüye kullanmak demektir.

Sabotaj neden yapılır?

Sabotajın ve kundaklamanın amacı; ekonomiye zarar ver- mek, dikkat çekerek kamuoyu yaratmak, terörizme destek vermek, korku yaratmak, halkın moralini bozmak, halkı ayrış- tırmak, misilleme yapmak veya öç almaktır.

Sabotaj nedir ISG?

Sabotajlara Karşı Koruma Yönetmeliği'ne göre; bir ülkenin, barışta ve savaşta milli savunma tedbirlerini, ekonomik faaliyetlerini, devletin icraatını, milletin birlik ve moralini bozmaya yönelik girişim, hareket ve faaliyetlerine sabotaj denilmektedir.

Propaganda ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu propagandayı, bir düşünceyi, bir öğretiyi ya da bir inancı başkalarına yaymak, benimsetmek veya tanıtmak amacı güden söz, düşünce, yazı vb. yollar ile yapılan çalışmalara verilen isim olarak tanımlanmaktadır.

Jowett ve o donnell propaganda tanımı nedir?

Garth S. Jowett ve Victoria O'Donnell, Propaganda & Persuasion (2014) adlı kitabında açık ve öz bir propaganda tanımı sunuyor. ... Propaganda, bir fikrin, bir kişinin veya mevzuatın negatiflerini veya pozitiflerini vurgulamak için kullanılır.

Provoke ne demek TDK?

sf. “Kışkırtmak” anlamındaki provoke etmek birleşik fiilinde geçen bir söz.

Provoke mi?

“Kışkırtmak ?” yoksa “Provoke etmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Provoke etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kışkırtmak şeklinde olmalıdır.

Suistimal etmek ne demek TDK?

Türk dil kurumuna göre suistimal görev, yetki vb.ni kötüye kullanma anlamındadır. Yanına etmek kelimesi eklenerek deyim haline getirilir. Suistimal etmek de bu kelimenin eyleme dönüştürülmüş halidir. Bu bakımdan anlamları tamamen aynıdır.

Suistimal mı suiistimal mı?

Türk Dil Kurumu yani TDK'nın güncel yazım kılavuzuna göre bu kelimenin doğru yazılışı suistimal şeklindedir. Yani doğrusu u harfi ile yazılmasıdır.

Örgütsel sabotaj nedir?

Sabotaj davranışları bireylere, ekipmanlar ve örgüte yönelik zararlı davranışlardır. Örgütün üyelerini, maddi kaynakları veya örgütün bütününü hedef alan sabotaj davranışlarındaki temel amaç zarar vermektir. Kişilik örgütsel sabotaj davranışı üzerinde önemli bir role sahiptir.

Yangında sabotaj ne demek?

Yaz aylarında meydana gelen yangınlardan ardından en çok kullanılan terimlerden biri de sabotaj oldu. Sabotaj kelimesi Türkçeye Fransızca sabotage sözcüğünden geçmiştir. Kelime anlamı yıkmak, parçalamak, kullanılmaz hale getirmektir.

Sabotaj kaç gb?

İşletim Sistemi : Windows 7/ 8.1/ 10 64 Bit. HDD : 10 GB.