Bitter çikolata faydaları ne kadar tüketilmeli?

İçindekiler:

  1. Bitter çikolata faydaları ne kadar tüketilmeli?
  2. Bitter çikolatanın zararı var mı?
  3. Bir kare bitter çikolata kaç kalori?
  4. Bitter çikolata faydalı mı zararlı mı?
  5. Bitter çikolatayı çok yersek ne olur?
  6. Çikolata yemek zararlı mı?
  7. Beyaz Çikolata sağlığa zararlı mı?

Bitter çikolata faydaları ne kadar tüketilmeli?

Bitter çikolata da her şey gibi miktarı iyi ayarlandığında faydalı olmaktadır. Her bünyeye göre değişkenlik gösterse de haftada 2 veya 3 kez yaklaşık 30 ile 60 gram arasında tüketilmesi uygundur. Ayrıca bitter çikolata alırken içeriğinde en az ` kakao içermesi çok önemlidir.

Bitter çikolatanın zararı var mı?

Zararlı yönleri de var: kakao yağı sağlıksız doymuş yağlar arasında. Bitter çikolatanın sütlü çikolatadan daha az şeker içermesi, şeker içerdiği gerçeğini değiştirmiyor. Diyette veya sağlıklı beslenme çabasındaysanız, yanılgıya düşüp bolca bitter çikolata tüketmeyin.

Bir kare bitter çikolata kaç kalori?

Ama, gelin isterseniz, bitter çikolatanın kalori ve besin değerlerine birlikte göz atalım… Ortalama %70-85 arası kakao içeren 1 çikolata barı ortalama 100 gramdır ve 599 kalori içermektedir. Ayrıca; 7.8 gram protein, 45 gram karbonhidrat ve 42 gram yağ içermektedir.

Bitter çikolata faydalı mı zararlı mı?

Bitter çikolata, içeriğinde kakao oldukça fazla olduğundan antioksidan etkisini yüksek miktarda gösterecektir. Bu açıdan düzenli olarak tüketilen bitter çikolata, kalp hastalıkları ve kanser gibi rahatsızlıklardan korunmanızı sağlayacaktır.

Bitter çikolatayı çok yersek ne olur?

Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir. Fakat bu durumda ne kadar miktar teobromin alındığı önemlidir.

Çikolata yemek zararlı mı?

Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.

Beyaz Çikolata sağlığa zararlı mı?

Beyaz Çikolata Zararlı Mı? Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi beyaz çikolata da aşırı tüketildiğinde vücuda zarar verir. Çünkü beyaz çikolatada şeker ve yağ oranı yüksektir. Bu yüzden beyaz çikolatayı da ölçülü olarak tüketmek gerekir.