Radyo ve televizyon bölümü mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Radyo ve televizyon bölümü mezunu ne iş yapar?
  2. Radyo televizyon ve sinema kaç yıl?
  3. Radyo ve televizyon bölümü sözel mi?
  4. Radyo televizyon ve Sinema bölümünde hangi dersler var?
  5. RTS Sözel mi?

Radyo ve televizyon bölümü mezunu ne iş yapar?

Radyo ve Televizyon Mezunu Ne İş Yapar? Bölümden mezun olanlar reji asistanlığı, sunuculuk ve televizyon kanallarında içerik editörlüğü yapabilir. Kendisini fotoğraf ve sinema alanında geliştiren kişiler ise medya kuruluşlarında senarist, resim seçici ve görüntü yönetmeni olarak çalışabilir.

Radyo televizyon ve sinema kaç yıl?

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü üniversitelerin iletişim fakülteleri kapsamında yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Radyo ve televizyon bölümü sözel mi?

*Radyo, Televizyon ve Sinema çoğu üniversitenin iletişim fakültesinde bulunsa da güzel sanatlar fakültelerinde de karşınıza çıkabilir. *4 yıllık Lisans programı kapsamında olan “radyo, televizyon ve sinema” bölümünü TS (sözel) puanınız ile tercih edebilmektesiniz.

Radyo televizyon ve Sinema bölümünde hangi dersler var?

Tarihi, Radyo ve Televizyona Giriş, Sosyal Bilimlerde Kavramlar, Sinema Tarihi, Fotoğraf Uygulamaları, Senaryo Yazımının Temel İlkeleri, Kamera Teknikleri, Kitle İletişim Kuramları, Türk Sineması, Görüntü Düzenleme, Türk Medya Tarihi, Video-Kurgu, Ses Yapım Teknikleri, Belgesel Sinema, TV Yapım Tasarım, Film Kuramları ...

RTS Sözel mi?

Baktığınız zaman RTS, sözel öğrenciler tarafından oldukça rağbet gören bir bölüm. Artık neredeyse buna özellerde dahil her üniversitenin iletişim fakültesi bünyesinde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü açılmış durumda. Her yıl bu yüksek sayılarda mezun veren bir bölümünde işsizler ordusuna katılması gayet normal.