General Harrington Kupası Fenerbahçe golleri kim attı?

İçindekiler:

  1. General Harrington Kupası Fenerbahçe golleri kim attı?
  2. General Harrington Kupası ne zaman?
  3. Ali Rıza Sporel Kimdir?
  4. Zeki Rıza Sporel hangi partiden?
  5. Zeki Rıza Sporel hangi sporları yapmıştır?
  6. Hangi futbolcu Fenerbahçe formasıyla gol kralı olmuştur?
  7. Galatasaray spor kulübünün toplam kaç kupası var?
  8. Fenerbahçe En son ne zaman kupa kazandi?
  9. Ali Rıza Sporel kaç gol attı?
  10. Fenerbahçe Galatasaray Derbisi en çok kim kazandı?
  11. Zeki Rıza Sporel kaç yaşında öldü?
  12. Zeki Rıza Sporel hangi takımda oynadı?
  13. Türkiye'de gol kralı olan ilk yabancı futbolcu kimdir?
  14. Türkiye'de en çok gol kralı olan futbolcu kimdir?
  15. Fenerbahçe Müzesi'nde toplam kaç kupa var?
  16. Galatasarayın kaç avrupa kupası var?
  17. Fenerbahçe Türkiye Kupasını Kaç yıldır alamıyor?
  18. Fenerbahçe mi daha çok kupa aldı Galatasaray mı?
  19. Galatasaray Fenerbahçe tarihi boyunca kaç galibiyet aldı?

General Harrington Kupası Fenerbahçe golleri kim attı?

29 Haziran 1923 tarihinde, Taksim Stadı'nda çok büyük bir seyirci topluluğu önünde İngiliz başkumandanın oluşturduğu karma İngiliz takımına karşı Fenerbahçe kendi kadrosu ile karşı karşıya gelmiştir. Fenerbahçe bu maçı Zeki Rıza Sporel'in iki golüyle 2-1 kazanmıştır.

General Harrington Kupası ne zaman?

Fenerbahçe'nin işgal kuvvetlerine karşı en büyük zaferlerinden biri de “General Harington Kupası” maçıdır. Maç 29 Haziran 1923 günü, Taksim Stadı'nda çok büyük bir seyirci topluluğu önünde oynanmıştı.

Ali Rıza Sporel Kimdir?

Zeki Rıza Sporel (, İstanbul - , İstanbul), Türk millî futbolcu, asker, siyasetçi ve 1955-58 yılları arasındaki Fenerbahçe SK Başkanı.

Zeki Rıza Sporel hangi partiden?

Tenis dalında Türkiye'yi temsil etti. Aktif futbol hayatını noktalamasının ardından Su Sporları Federasyonu ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkanlık görevlerini üstlenen Sporel, 1950 yılında, Demokrat Parti'den Rize Milletvekili seçilerek bir dönem bu görevi de üstlendi.

Zeki Rıza Sporel hangi sporları yapmıştır?

Tenis dalında Türkiye'yi temsil etti. Yöneticilik yaptı. Türkiye Su Sporları Federasyonu ve Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlıklarında (1955-1958) bulundu. Ayrıca Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabette Galatasaray ağlarına tam 33 gol atarak kırılması çok güç bir rekora imza atmıştır.

Hangi futbolcu Fenerbahçe formasıyla gol kralı olmuştur?

1991-1992 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Tanju Çolak, Süper Lig'de 5 kere gol kralı olarak bu alanda rekorun sahibidir. Tanju Çolak, Fenerbahçe gelmeden önce Samsunspor ve Galatasaray ile 3 kere gol oldu. Fenerbahçe'de ise 1990-19-1993 sezonlarında gol krallığı sevinci yaşadı.

Galatasaray spor kulübünün toplam kaç kupası var?

TakımToplam Kupa Sayısı
Galatasaray75
Fenerbahçe56
Beşiktaş53
Trabzonspor29
16 satır daha

Fenerbahçe En son ne zaman kupa kazandi?

Sarı-lacivertliler, 2015, 2016, 2017, 20'dan sonra bu yıl da kupa kazanma başarısı gösteremedi. Kulübün müzesine 6 yılı aşkın süredir kupa getiremeyen Fenerbahçe Futbol Takımı, son şampiyonluğunu ise 25 Ağustos 2014'te TFF Süper Kupa'yı kazanarak elde etmişti.

Ali Rıza Sporel kaç gol attı?

Spor Hayatı Futbola küçük yaşlarda başladı. Uzun yıllar Fenerbahçe Genç Takımında forma giydi. 19 yılları arasında Fenerbahçe A Takımında yerini alan Zeki Rıza Sporel, yaklaşık 19 sene Fenerbahçe'de forma giydi. 19 yıl boyunca 352 lig maçı çıkarak, bu maçlarda attığı gol sayısı 470'dir.

Fenerbahçe Galatasaray Derbisi en çok kim kazandı?

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi
Maç sayısı394
En çok kazananFenerbahçe (147)
En fazla oynayanTurgay Şeren (56)
Gol kralıZeki Rıza Sporel (29)
8 satır daha

Zeki Rıza Sporel kaç yaşında öldü?

71 yaşında (1898–1969) Zeki Rıza Sporel/Öldüğü zamanki yaşı

Zeki Rıza Sporel hangi takımda oynadı?

Türk spor tarihinin “Sporel” soyadını almaya hak kazanan en önemli ismidir; Zeki Rıza… Fenerbahçe formasıyla futbol oynayan Zeki Rıza Sporel, tenis kortlarında da ter döktü.

Türkiye'de gol kralı olan ilk yabancı futbolcu kimdir?

Bunun yanı sıra Tanju Çolak, birden fazla takımla gol kralı olan ilk isimdir. Kırk bir futbolcudan otuz üçü Türk uyrukluyken sadece sekizi yabancı futbolcu gol kralı olmayı başarmıştır. İlk yabancı gol kralı 1983-84 sezonunda attığı on altı golle bu başarıya ulaşan Yugoslav uyruklu Tarik Hodžić'dir.

Türkiye'de en çok gol kralı olan futbolcu kimdir?

Galatasaraylı Metin Oktay, 6 kez ile gol kralı unvanını en fazla alan futbolcu olurken, Tanju Çolak ise Galatasaray formasıyla attığı 39 golle, bir sezonda en fazla skor üreten futbolcu rekorunu halen elinde bulunduruyor.

Fenerbahçe Müzesi'nde toplam kaç kupa var?

Fenerbahçe'nin 100 yılı aşkın bir zamanda çeşitli şubelerde kazandığı 6000'den fazla kupa, şilt ve plaketin 426 tanesi bu müzede sergilenmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü, tam yıllık başarılarla dolu çalışmalarında çok değerli ödüller ve kupalara sahip olmuştur.

Galatasarayın kaç avrupa kupası var?

Şu ana kadar 22 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 18 kez Türkiye Kupası ve 16 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır.

Fenerbahçe Türkiye Kupasını Kaç yıldır alamıyor?

7 senelik kupa hasreti Tarihinde daha önce ligde en kötü dönemini 1989-19-1995 sezonları arasında yaşayan sarı-lacivertliler, söz konusu dönemde hiç gülen taraf olamamıştı.

Fenerbahçe mi daha çok kupa aldı Galatasaray mı?

TakımToplam Kupa Sayısı
Galatasaray75
Fenerbahçe56
Beşiktaş53
Trabzonspor29
16 satır daha

Galatasaray Fenerbahçe tarihi boyunca kaç galibiyet aldı?

Sarı-lacivertliler, geride kalan 392 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 124 kez galip geldi. İki takım 122 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı 536 gole, Galatasaray 488 golle karşılık verdi.