4 c ne zaman emekli olabilirim?

İçindekiler:

  1. 4 c ne zaman emekli olabilirim?
  2. Emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
  3. Sgk'dan nasıl emekli olunur?
  4. 4a emeklilik için kaç gün?
  5. Emeklilik e devletten nasıl bakılır?
  6. Hiç SSK girişi olmayanlar nasıl emekli olur?
  7. Barkodlu emeklilik belgesi nasıl alinir?
  8. Emekli maaşı gelir belgesi nereden alınır?
  9. Emeklilik tarihini nereden öğrenebilirim?
  10. Ev hanımı SSK primi ne kadar?

4 c ne zaman emekli olabilirim?

4B ve 4C erkek çalışanlarından 01.01.2011 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar "en erken" 61 ila 65 yaş aralığında emekli olabilecek. 4B ve 4C kadın çalışanlarından 01.01.2015 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar "en erken" 61 ila 65 aralığında emekli olabilecek.

Emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı ALO 170 hizmeti üzerinden vatandaşlar emeklilik şartlarına dair merak ettiği sorulara cevap bulabiliyorlar. ALO 170'i tuşlayarak arama yapıldığında; SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ya da Emekli Sandığı (4C) emeklilik şartlarına ilişkin kolayca bilgi edinebilir.

Sgk'dan nasıl emekli olunur?

8.9.1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar için 3600 gün ve 15 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasının ardından emeklilik hakkı kazanabilmektedir. Bu tarihle 30.4.2008 arasında girişi olan kişiler ise 4500 gün ve 60 yaşın yanında 25 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasıyla yaş haddinden emekli olabilmektedir.

4a emeklilik için kaç gün?

01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır. 01.05.2008 yılı ve sonrası iş hayatına atılan kadınlar, 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabilirler.

Emeklilik e devletten nasıl bakılır?

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra hizmete başlama yılınızı ve resimdeki güvenlik kodunu girebilir ve sorgulama yapabilirsiniz. Burada kaç yaşında ve kaç günden emekli olabileceğiniz bilgileri size sunulacak.

Hiç SSK girişi olmayanlar nasıl emekli olur?

Hiç çalışmayanlar için toplu para ödeyip emekli olma imkânı bulunmuyor ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) belli bir süre isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek emekli olmak mümkün. Emeklilik için prim günü eksik olan kişiler de yeni bir işe girmeden isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek eksik günlerini tamamlayabilirler.

Barkodlu emeklilik belgesi nasıl alinir?

Kredinizi kullanmak için son bir adım kaldı!
  1. e-Devlet şifrenizi kullanarak veya ING İnternet Şubesi'ndeki e-Devlet butonunu tıklayarak e-Devlet sistemine giriş yapın,
  2. e-Hizmetler'den SGK Tescil ve Hizmet Dökümünü'nü seçin.
  3. Barkodlu Belge Oluştur seçeneğini tıklayarak e-posta gönder'e basın,
Daha fazla öğe...

Emekli maaşı gelir belgesi nereden alınır?

Bağ-Kur'a bağlı çalışan bir kişi gelir belgesi olarak vergi levhası göstermeleri yeterli olmaktadır. Emekliler için ise yine E-Devlet üzerinden alınabiliyor.

Emeklilik tarihini nereden öğrenebilirim?

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra hizmete başlama yılınızı ve resimdeki güvenlik kodunu girebilir ve sorgulama yapabilirsiniz. Burada kaç yaşında ve kaç günden emekli olabileceğiniz bilgileri size sunulacak.

Ev hanımı SSK primi ne kadar?

Aylık prim tutarı en düşük 1.144 lira, en yüksek de 8.586 lirayı buluyor. İsteğe bağlı sigorta ile 5.400 prim günüyle emekli olma imkânı bulunuyor.