Engelli Araç Alımında ÖTV indirimi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Engelli Araç Alımında ÖTV indirimi ne kadar?
  2. Hangi araçlar 50 ÖTV'ye giriyor?
  3. ÖTV indirimi hangi araçları kapsıyor?
  4. Süresi dolan engelli aracı nasıl satılır?

Engelli Araç Alımında ÖTV indirimi ne kadar?

Bu indiriminden faydalanmak için sıfır kilometre ve en fazla 1.6 motor hacmine sahip araçlar tercih edilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.

Hangi araçlar 50 ÖTV'ye giriyor?

ÖTV Yüzde 50 Dilimine Giren 2021 Model Otomobiller
  • 2021 Fiat Egea Easy ÖTV Oranı 2021 model Fiat Egea Easy, ÖTV %50 dilimine giren yeni model araba markaları arasında yer alıyor. ...
  • 2021 Fiat Fiorino Combi Pop ÖTV Oranı ...
  • 2021 Model Yeni Peugeot 208 ÖTV Hesaplama. ...
  • 2021 Üretimi Fait Fiorino Combi Safeline ÖTV Oranı

ÖTV indirimi hangi araçları kapsıyor?

Arazi aracı, ATV, Panelvan, Pickup, Jeep, Binek Otomobil vb araçlar fark etmeksizin muafiyetten yararlanabiliyorsunuz. Burada sadece van, kamyonet, panelvan, pick-up modelleri gibi yük taşıma odaklı modellerde 2800 cc veya altında motor hacimleri şartı var.

Süresi dolan engelli aracı nasıl satılır?

Sizin sorunuza dönecek olursak aldığınız ÖTV indirimli arabada “özel tertibat” olmadığından siz aracınızı rahatlıkla satabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem ise notere gidip satış işlemini gerçekleştirmek. İşi bilmeyen bazı noterler emniyetteki şerhi kaldırmanızı isteyebilir bunlara hiç gerek yok.