Limon burun tıkanıklığına iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Limon burun tıkanıklığına iyi gelir mi?
  2. Evde burun tıkanıklığı nasıl geçer?
  3. Buruna limon sıkılır mı?
  4. Buruna sirkeli su çekmek zararlı mıdır?
  5. Burun tıkanıklığı için tuzlu su nasıl hazırlanır?

Limon burun tıkanıklığına iyi gelir mi?

Burun tıkanıklığının doğal çözümlerinden bir tanesi de limondur. Salatalara, çorbalara sıktığınız limonu bir de tıkalı burnunuzda deneyin, sonuç gerçekten etkileyici. Sıktığınız limonun suyundan birkaç damla burnunuza çektiğinizde burun tıkanıklığı limon ile nasıl açılır sorusunun da cevabını almış olursunuz.

Evde burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek gün içerisinde 2 defa içerek burun tıkanıklığını durdurabilirsiniz. Başka bir yöntem ise bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyip, bu karışımı burnunuzdan çekip burnunuzu temizlemenizdir.

Buruna limon sıkılır mı?

LİMON SUYUNU BURNUNUZA UYGULAYIN: Burnunuz tıkalı ise birkaç damla limon suyunu pamuğa sıkın. Ardından burun deliklerinize uygulayın. Burnunuzun hemen açıldığını ve nefes borunuzun temizlendiğini göreceksiniz.

Buruna sirkeli su çekmek zararlı mıdır?

Üyesi Denizhan Dizdar uyardı. Dizdar, "Buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Aksine sirkeli su, asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yemeklik karbonat koyarak karıştırıp bu karışımı burnunuza çekebilirsiniz" dedi.

Burun tıkanıklığı için tuzlu su nasıl hazırlanır?

Tuzu ve karbonatı suyun içine ekleyin ve karıştırın. İki maddenin erimesini sağlayın. Hazırladığınız karışımı burun deliği içine fışkırtmanız öneriliyor. Eğer burun ile bu suyu çekebiliyorsanız, bir iki damla çekmeye çalışın.