Emek olmazsa yemek olmaz atasözünün anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Emek olmazsa yemek olmaz atasözünün anlamı nedir?
  2. Emek olmadan ne demek?
  3. Zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün konusu nedir?
  4. Dikensiz gül olmaz atasözü anlamı nedir?
  5. Sakla samanı gelir zamanı ne anlamına gelir?
  6. Zahmetsiz rahmet ne demek?
  7. Zahmetsiz rahmet olmaz ne demek TDK?

Emek olmazsa yemek olmaz atasözünün anlamı nedir?

Emek Olmadan Yemek Olmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Emek Olmadan Yemek Olmaz sözü, ancak çalışıp çabalayarak başarılı olunabileceği anlamına gelir.

Emek olmadan ne demek?

AtasözüDüzenle [1] Yaşayabilmek, harcayabilmek için çalışıp kazanmak.

Zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün konusu nedir?

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Atasözünün Anlamı Nedir? ( Çaba gösterilmeden, sıkıntı çekilmeden, istenilen güzel sonuç elde edilemez. Hiç kimseye hak etmediği bir şey verilmez. Sıkıntı çekilmeden, uğraşılmadan, istenilen sonuç elde edilemez. Her nimetin bir külfeti vardır.

Dikensiz gül olmaz atasözü anlamı nedir?

[1] "Yaşanan her başarı ve mutluluğun yanında, bu sürecin parçası olan küçük olumsuzluklar da mevcuttur" anlamında bir söz.

Sakla samanı gelir zamanı ne anlamına gelir?

En önemli atasözleri arasında sakla samanı gelir zamanı cümlesi öne çıkmaktadır. ... Sakla samanı gelir zamanı atasözünün Türk Dil Kurumu'na göre anlamı 'Bir şey çok değersiz görünse bile o kesinlikle atılmamalıdır' anlamı üzerinden ifade edilir.

Zahmetsiz rahmet ne demek?

[1] Çaba göstermeden, sıkıntı çekmeden arzu edilen güzel ve iyi sonuçlara ulaşılmaz. Sayfa en son 10.09, tarihinde değiştirildi.

Zahmetsiz rahmet olmaz ne demek TDK?

Zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün anlamı: Sıkıntı, güçlük çekmeden iyi ve güzel işler başarılamaz.Allah tarafından kula gönderilen rahmet, kulun göğüslediği zorluk ve sıkıntılara göre artar yada eksilir. Hiç kimseye haketmediği birşey verilmez. Sıkıntı çekilmeden, uğraşılmadan, istenilen sonuç elde edilemez.