Beyaz kil maskesi hangi ciltlere uygulanır?

İçindekiler:

  1. Beyaz kil maskesi hangi ciltlere uygulanır?
  2. Beyaz kil nedir ne işe yarar?
  3. Karma cilt için hangi kil maskesi?
  4. Siyah nokta için hangi kil?
  5. Kil maskesi cilde zarar verir mi?
  6. Kil maskesi hassas ciltlere uygun mu?

Beyaz kil maskesi hangi ciltlere uygulanır?

Kil maskesinin en fazla faydasının görüldüğü cilt tipi yağlı ciltlerdir. Kil maskesi, ciltteki yağ oranını dengelediği için yağlı ciltlerde düzenli kullanılırsa cildin fazla yağlanmasını engeller. Yağlı ciltler için uygun olan kil rengi yeşildir. Kuru ve hassas ciltler için ise genellikle beyaz kil tavsiye edilir.

Beyaz kil nedir ne işe yarar?

Beyaz kil kuru ciltler dışında kalan ve en çok da yağlı ciltler için kullanılan bir kil cinsidir. Ciltte ortaya çıkan pürüzlenmelerin düzelmesine fayda sağlar. Ciltteki toksinlerden arındırır ve bakterilerin oluşmasını engeller. Cildi parlatarak daha canlı görünmesinde etkili olur.

Karma cilt için hangi kil maskesi?

Beyaz kil en doğal olanıdır ve normal ve karma ciltler için tercih edilir. Yeşil kil, daha güçlü terapi etkiye sahiptir ve daha kurutucudur, bu yüzden yağlı cilt için uygundur.

Siyah nokta için hangi kil?

Peki, siyah nokta problemini çözmek için hangi kil maskesini kullanmalısın? Hem kil hem de su yosunu özü, siyah noktalar üzerinde son derece etkili. Bu yüzden L'Oréal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske'yi kullanabilirsin.

Kil maskesi cilde zarar verir mi?

Kil maskesinin şimdiye kadar bilinen belirli bir zararı ya da yan etkisi yoktur. Ancak hassas ciltler her şeye aşırı alerjik reaksiyon gösterebileceği için aynı şekilde kil maskesine de alerjik reaksiyon gösterebilir.

Kil maskesi hassas ciltlere uygun mu?

Pembe kil maskesi özellikle hassas ciltlere önerilmektedir. Bunun dışında 15 günde 1 defa düzenli bir şekilde yapılan pembe kil maskesi cildi pürüzsüz ve berrak bir görünüme kavuşturur. Kırmızı Kil ( Kuru Ciltler İçin) Kırmızı kil ile yapılan kırmızı kil maskesi özellikle kuru ciltler içindir.