Sonradan çıkan benler nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Sonradan çıkan benler nasıl yok edilir?
  2. Ben aldırma tehlikeli midir?
  3. Küçük benler tehlikeli mi?
  4. Ben koparmak öldürür mü?
  5. Kahverengi benler zararlı mı?

Sonradan çıkan benler nasıl yok edilir?

Elma sirkesi benlerden kurtulmak için en yararlı ve hesaplı doğal ilaçlardan bir tanesidir. Elmas sirkesini cildinize uygulamadan önce temizleyin ve kurulayın. Ciltte tahriş oluşumunu engellemek için öncelikle ince biz tabaka benin üstünde ve çevresine uygulayın. Bir parça pamuğa birkaç damla elma sirkesi dökün.

Ben aldırma tehlikeli midir?

BEN ALDIRMAK TEHLİKELİ Mİ? Halk arasında ben aldırmanın kansere neden olabileceği gibi bir düşünce yaygın olsa da bu doğru değil. Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor. Benler estetik sebeplerle istenmediğinde de alınabiliyor.

Küçük benler tehlikeli mi?

Genelde benler çıkarılınca kanser olunduğuna inanılır, oysa benin tamamının vücuttan atılmasının bir zararı bulunmuyor. Ama ben, vücut üzerinde dururken kesilir, koparılır ya da takılıp düşme gibi nedenlerden dolayı koparsa, bu tehlikelidir.

Ben koparmak öldürür mü?

Zaman içerisinde koltuk altında, boyunda ve çeşitli yerlerde meydana gelen et benleri insanlara oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu tür benlerin sağlık açsından hiçbir tehlikesi yoktur. Ancak et beni koparma işlemi oldukça tehlikelidir. Et benlerinin kansere dönüşme ihtimali çok düşüktür.

Kahverengi benler zararlı mı?

Beş milimetreden büyük asimetrik görünümlü üzerinde açık, koyu kahverengi, siyah, kırmızı gibi iki ya da daha fazla renk olan benler tehlikeli olabilir. Aynı zamanda ben üzerinde kanama, pürüzlü bir doku, sulantı ya da iyileşmeyen bir yara oluştuysa yine dikkat edilmeli.