Hususi pasaport ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Hususi pasaport ne işe yarar?
  2. Yeşil pasaport nedir kimlere verilir?
  3. Hangi renk pasaport kime verilir?
  4. Pasaport çeşitleri nelerdir?
  5. Yesil pasaportun ozelligi nedir?
  6. Yeşil pasaport nedir nerelerde kullanılır?
  7. Yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli 2021?
  8. Yeşil pasaport çocuğa nasıl alınır?
  9. Yurt dışı için hangi renk pasaport?
  10. Cumhurbaşkanı pasaport kullanır mı?
  11. 10 yıllık pasaport hangi renk?
  12. Pasaport rengi neye göre?
  13. Yeşil pasaport ile hangi ülkelere gidilemez?
  14. Yeşil Pasaportlular Almanyaya gidebilir mi?
  15. Yeşil pasaport 180 günde 90 gün kuralı nedir?
  16. Yeşil pasaport hakkı ne zaman biter?
  17. Yeşil pasaport 25 yaş sınırı kalktı mı?
  18. Yeşil pasaport ne zaman sona erer?
  19. Hangi renk pasaport alacağım?
  20. Green Card için hangi renk pasaport?

Hususi pasaport ne işe yarar?

Hususi pasaport, devlet adına çalışma yapan memurlara verilen bir pasaporttur. Hususi pasaportu, devlet adına çalışmayan herhangi bir vatandaş alamıyor. Farklı ülkelere vizesiz olarak giriş yapılmasına yardımcı olan bir pasaport türüdür. Devlet adına çalışan memurlar, hususi pasaportları alabilir.

Yeşil pasaport nedir kimlere verilir?

Yeşil pasaport, daha çok devlete hizmet etmiş kişilere verilen pasaporttur. Bakanlar ve il ve ilçe başkanları gibi birçok önemli kişiye verilen pasaport türleridir.

Hangi renk pasaport kime verilir?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

Pasaport çeşitleri nelerdir?

Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin başvurabileceği çeşitli pasaport türleri vardır: Umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri). Şartları yerine getiren her Türk vatandaşı umuma mahsus pasaport, yani bordo pasaport başvuru yapabilir.

Yesil pasaportun ozelligi nedir?

Yeşil pasaport, bordo pasaporttan farklı olarak en fazla 5 yıl geçerlilik süresine ve daha fazla dolaşım gücüne sahip olan bir pasaport türüdür. ... Kabaca “Yeşil pasaport devlet memurlarına verilir” diye bilinir ama bu fazla geniş bir açıklamadır.

Yeşil pasaport nedir nerelerde kullanılır?

Yeşil pasaportun sağladığı en büyük avantaj, tam tamına 160 ülkeye vize almadan giriş yapabilmeniz. Vize işlemleriyle uğraşmanızı önleyen bu pasaport aynı zamanda bazı ülkeler için kapıda ya da online şekilde vize almanızı da sağlıyor. Yeşil pasaport diğer pasaportlara oranla çok daha fazla ülkenin kapılarını açıyor.

Yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli 2021?

25 yaşına kadar öğrenimine devam eden çocuklar yeşil pasaport alma hakkına sahip. 25 yaşından sonra bu hakları sona eriyor.

Yeşil pasaport çocuğa nasıl alınır?

18 yaşını geçmiş ve engeli olan çocuklar için pasaport talep edilirken Sağlık Kurulu Raporu da verilmelidir. Yeşil pasaport almak için gerekli evraklar tamamlandıktan ve ödemeleri yaptıktan sonra İl Nüfus Müdürlüğü'nden randevu alınması gerekmektedir.

Yurt dışı için hangi renk pasaport?

Yeşil ya da siyah pasaportu olmayan, resmi kurumlar tarafından bir görev için yurt dışına gönderilen kişilere gri pasaport verilir. Örneğin; normalde bodro pasaport sahibi birisi belediye ya da özel idare tarafından görev için yurt dışına giderse ona gri pasaport verilir.

Cumhurbaşkanı pasaport kullanır mı?

Diplomatik pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan bakanlara, Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyeleri ile Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet ...

10 yıllık pasaport hangi renk?

Bordo renkli Umuma Mahsus Pasaport, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alabildiği pasaport türüdür. Yetişkinlerin en az 6 ay, en fazla 10 senelik; çocukların ise yine en az 6 ay, en çok 5 senelik alabildiği Bordo Pasaport, en sık karşımıza çıkan pasaport türüdür.

Pasaport rengi neye göre?

Devlete hizmet eden farklı seviyelerdeki kişilerine makamlarına göre yeşil, gri ya da siyah pasaport veriliyor. ... Bordo pasaport, bunların dışında kalan, tabiri caizse, standart vatandaşa verilen pasaporttur. Eğer yeşil, gri ya da siyah pasaport alma hakkınız yoksa bordo pasaporta başvurmalısınız.

Yeşil pasaport ile hangi ülkelere gidilemez?

A.B.D, Afganistan, Avusturalya, Botswana, Burma, Çad, Dominik Cum., Ekvator Ginesi, El Salvador, Ermenistan, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Gabon, Gana, Gine, Gine Bissau, Haiti, Hindistan, İngiltere, Irak, İrlanda, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Kongo, Kuze Kore, Meksika, Nijerya, Orta Afrika Cum., Özbekistan, Somali, Sudan ...

Yeşil Pasaportlular Almanyaya gidebilir mi?

Yeşil ve gri pasaport ile vizesiz giriş Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.

Yeşil pasaport 180 günde 90 gün kuralı nedir?

Yeşil pasaportunuz ile vizesiz seyahat hakkınızı 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla yalnızca turistik girişlerde kullanabiliyorsunuz. Bu duruma yeşil pasaport 6 ay kuralı deniyor, yani 6 ay içerisinde en fazla 3 ay kesintisiz olarak kalabiliyorsunuz.

Yeşil pasaport hakkı ne zaman biter?

Yeşil pasaport, bordo pasaporttan farklı olarak en fazla 5 yıl geçerlilik süresine ve daha fazla dolaşım gücüne sahip olan bir pasaport türüdür.

Yeşil pasaport 25 yaş sınırı kalktı mı?

Yeşil pasaport alma şartları yeşil pasaport hakkına sahip olan kişilerin çocukları için önemli noktalara sahip. 25 yaşına kadar öğrenimine devam eden çocuklar yeşil pasaport alma hakkına sahip. 25 yaşından sonra bu hakları sona eriyor.

Yeşil pasaport ne zaman sona erer?

Yeşil pasaport, bordo pasaporttan farklı olarak en fazla 5 yıl geçerlilik süresine ve daha fazla dolaşım gücüne sahip olan bir pasaport türüdür.

Hangi renk pasaport alacağım?

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır.

Green Card için hangi renk pasaport?

Yeşil pasaport sahipleri, neredeyse tüm Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere, 130 ülkeye vizesiz ya da sınır kapısında ya da online vize alarak girebiliyorlar.