18 Yaş Altı Velisiz seyahat edebilir mi?

İçindekiler:

  1. 18 Yaş Altı Velisiz seyahat edebilir mi?
  2. 18 Yaş Altı şehirler arası seyahat edebilir mi?
  3. 18 yaşından küçük otobüs bileti alabilir mi?
  4. 20 yaş altı için toplu taşıma yasağı var mı?
  5. 16 yaşında otelde kalabilir mi?
  6. 19 yaş otelde kalabilir mi?

18 Yaş Altı Velisiz seyahat edebilir mi?

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte; 18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi zorunluluğu yoktur.

18 Yaş Altı şehirler arası seyahat edebilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

18 yaşından küçük otobüs bileti alabilir mi?

Ayrıca, 18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile irtibata geçilerek çocuğun yapmak istediği seyahate ilişkin bilgilerinin olup olmadığı teyit edildikten ve bu durum tutanağa bağlandıktan sonra ...

20 yaş altı için toplu taşıma yasağı var mı?

Kademeli normalleşme adımları kapsamında yayınlanan genelgede 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşları ilgilendiren maddeler de yer aldı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım yasağı (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) devam ediyor.

16 yaşında otelde kalabilir mi?

Otelde herhangi bir yaş sınırı kısıtlaması yok.

19 yaş otelde kalabilir mi?

Otelde yaş sınırı olmayacaktır, ancak 18 yaş altı olarak tek yada çift olarak gidilmesi düşünülüyorsa otel yetkililerine sorulması gerekir. Otelde herhangi bir yaş sınırı kısıtlaması yok.